Меси се завърна, Барселона отчетливо страдаше без него


Меси се завърна, Барселона отчетливо страдаше без него
Снимка: Getty Images/Gulliver

1439 0

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси сякаш най-после намери своята топ форма. Във вчерашния мач на каталунците срещу Валядолид (5:1) той се разписа на два пъти, като добави и две асистенции към актива си. Освен това, цялостното му представяне бе на познатата за него величина. А отборът на Барселона определено имаше нужда от това.

Аржентинецът пропусна първия месец от сезона, като се появи в игра срещу Борусия Дортмунд за малко повече от 30 минути и срещу Гранада и Виляреал за по едно полувреме. След това травмата му отново се обади и пропусна двубоя с Хетафе. За тези игри, както и всичките пропуснати от Меси за вече споменатия месец, Барселона има 4 победи, 2 равенства и 2 загуби с 16 отбелязани попадения.

Първите 5 двубоя в Ла Лига бяха кошмарни за "блаугранас" - равен брой победи и поражения в допълнение към едно равенство. След второто завръщане на петкратния носител на "Златната топка" обаче испанският шампион има само победи в 5-те си мача със средно по 3.2 реализирани голове на среща (преди това 2.0).

Така лошото начало на сезона както за Барселона, така и за аржентинеца вече е забравено. Каталунците се намират в прекрасна серия, а техният любимец е с 5 гола в последните 4 двубоя. А по кой показател Меси задмина големия си съперник Кристиано Роналдо - вижте в този материал на SportLive.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички