Меси вдъхнови Барселона за разгромна победа срещу Валядолид


Меси вдъхнови Барселона за разгромна победа срещу Валядолид
Снимка: Getty Images/Gulliver

7319 0

Барселона постигна убедителен успех с 5:1 срещу Валядолид в междинния 11 кръг от Ла Лига. Над всички бе Лионел Меси, който се отличи с два гола и две асистенции. Ленгле, Видал и Суарес също се разписаха за каталунците, а попадението за домакините отбеляза Кико в 15 за 1:1.

Само две минути бяха необходими на каталунците, за да поведат в резултата. Гостите на изчстиха добре и тя попадна на крака на Лангле, който шутира и с помощта на рикошет от защитник и от напречната греда топката премина голлинията - 1:0. В 4' Сержи Гуардиола получи възможността да стреля - топката се отби от Пике и излезе в корнер, от който не се стигна до нищо опасно.

В 15' Валядолид стигна до изравнителен гол. Кико чукна топката в мрежата почти от голлинията, след като тя попадна в краката му от щастлив рикошет. В 27' Артуро Видал беше близо до отбелязването. Той засече прекрасен прехвърлящ пас от Френки де Йонг, но изпрати удара си с глава отблизо встрани от дясната греда.

Две минути след това обаче чилиецът не сгреши. Лионел Меси асистира на Видал в наказателното поле за прецизен удар във вътрешната страна на дясната греда. В 34' Меси отбеляза невероятен гол. За пореден път демонстрира брилянтните си способности като изпълнител на свободни удари и то от сериозно разстояние. Той намери топката по перфектен начин и тя влезе в десния ъгъл.

В 54'  Ансу Фати засече подаване в наказателното поле, разсякло защитата, и незабавно отправи нисък удар към средата на целта, но Жорди Масип отговори със страхотно спасяване. Две минути Ленгле надскочи защитата при изпълнение на корнер, но топката мина покрай дясната греда.

В 70' Луис Суарес също се разписа, но попадението не бе зачетено правилно заради засада. 6 минути след това отново Меси прикова погледите. Аржентинецът не се поколеба да стреля от границата на наказателното поле, въпреки че имаше трима противникови играчи около него. Това не му попречи да се разпише за 4:1. Секунди след това Меси добави и втора асистенция към сметката си. Той подаде към Луис Суарес, който изпревари вратаря и се разписа за 5:1, с което оформи и крайния резултат.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

При победа днес каталунците ще си върнат първото място в испанския шампионат с 22 точки. Заради наказание след червен картон срещата пропуска Усман Дембеле. Серхио Бускетс и Сержи Роберто са под въпрос заради травми.

През уикенда Барселона почива след като двубоя им с Реал Мадрид бе отложен, което означава, че е имал повече почивка от съперника си. В последните три мача в Ла Лига, Барселона постигна три чисти победи, отбелязвайки общо 9 попадения и няма право на грешка, ако не иска да изпусне върха. В последния месец обаче Валядолид подобри представянето си и благодарение на добрите резултати се изкачи до осмо място в класирането и към настоящият момент е сред най-добрите гости в Ла Лига.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Стеген; Семедо, Пике, Лангле, Алба; Видал, Бускетс, Де Йонг; Меси, Суарес, Фати

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички