Меси с историческо постижение, Барса разби Леганес за Купата на Краля


Меси с историческо постижение, Барса разби Леганес за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

4844 0

Испанският шампион Барселона разгроми с 5:0 Леганес в осминафинален двубой за Купата на Краля. Кике Сетиен реши да не дава почивка на своите играчи и заложи на всичко най-добро, а резултатът бе налице. Голямата звезда на каталунците Лионел Меси се отчете с две попадения и една асистенция, а това бе победа номер 500 за него с Барселона..

Това е първи убедителен успех за Сетиен начело. В предишните си двубои той записа минимални победи с гол разлика срещу непретенциозните Гранада и Ибиса-Ейвиса, както и поражение с 0:2 от Валенсия, което даде водачеството на Реал Мадрид. За Барселона предстои задължително за спечелване домакинство срещу Леванте в неделя (02.02).

Първият гол в срещата падна още в 4-ата минута, когато Нелсон Семедо бе изведен отдясно от Лионел Меси, с едно докосване подаде към Антоан Гризман, който овладя с по-силния си ляв крак и без да се бави отправи удар с десния, който мина през краката на противников футболист и не остави шансове на стража на гостите.

В 27-ата минута Меси изпълни ъглов удар и намери Клеман Лангле на първа греда, а французинът не сгреши, като изпрати топката в далечния ъгъл. След асистенцията, аржентинецът записа името си и сред голмайсторите през второто полувреме. Той получи извеждащ пас от Ракитич малко след центъра, напредна до наказателното поле и между няколко противникови играчи успя да стреля. След рикошет топката придоби фатална парабола и влетя във вратата за 3:0.

77' - Артур също се разписва. Първо Ансу Фати остана сам срещу вратаря, но не успя да вкара, защото ударът му бе спасен. Отбитата топка се озова в Меси, който стреля, но защитник изчисти от голлинията. Топката отново се озова в играч на каталунците и този път Артур не сбърка.

Една минута преди края на редовното време Лионел Меси вкара втория си гол в срещата. Страхотен пас зад защитата на Френки де Йонг остави аржентинеца очи в очи със стража. Шесткратният носител на "Златната топка" го преодоля и стреля в опразнената врата, за да оформи крайното 5:0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички