Меси преследва немислим доскоро рекорд и ще го подобри


Меси преследва немислим доскоро рекорд и ще го подобри

2965 0

Голмайстор №1 в историята на испанската Примера дивисион Лионел Меси е по петите на втори абсолютен рекорд на Герд Мюлер, след като през 2012 година подобри рекорда му за най-много голове в една календарна година (91 попадения).

Звездата на Барселона има 301 гола в своята кариера в първенството, като продължава да бележи с много добра успеваемост. Меси е едва на 28 години и има още няколко силни сезона пред себе си, като може да атакува и абсолютния рекорд на Герд Мюлер за най-много голове в едно първенство.

В момента "Ла Пулга" е на трето място в ранглистата, като изостава от двама изключителни голмайстори. На второ място е Джими Грийвс с 357 попадения, докато абсолютен рекордьор е Герд Мюлер с 365 попадения.

До края на настоящия сезон Меси има още 10 мача в Примера дивисион и, при условие че бележи средно по 0.5 гола на двубой, то през сезон 2018/19 той ще успее да подобри рекорда. По-вероятно е обаче Меси да продължи да бележи със същите темпове и рекордът да е факт най-късно през сезон 2017/18.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички