Меси иска да напусне Барселона


Меси иска да напусне Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

3128 0

Шесткратният носител на Златната топка Лионел Меси е обявил пред ръководството на Барселона, че желае да напусне клуба и иска договора му с каталунците да бъде прекратен. Новината бе потвърдена от някои от водещите европейски медии, включително 'AS', 'Marca', 'Mirror', 'Eurosport', както и от самия отбор пред Associated Press. 33-годишният Меси изкара цялата си кариера в Барселона, като вкара над 600 гола за клуба и спечели 10 титли на Испания и 4 трофея от Шампионската лига.

В последните няколко сезона се появиха проблеми в отношенията между аржентинеца и каталунския клуб, вследствие на няколко поредни отпадания на отбора от Шампионската лига. През последната година Меси открито критикуваше някои от ръководните фигури в тима, както и част от своите съотборници. През последните дни звездата на Барселона обмисляше бъдещето си след уволнението на наставника Кике Сетиен и назначението на Роналд Куман. Новият мениджър и аржентинецът са провели разговор по телефона, в който холандецът е информирал Меси, че той няма да получава по-специално отношение, тъй като на първо място винаги е поставен отборът.

Днес капитанът на Барселона е съобщил пред клуба чрез факс, че иска да напусне. Решението на Меси идва само ден, след като Роналд Куман и каталунският гранд са съобщили на близкия му приятел Луис Суарес, че нямат намерение да разчитат на него. 33-годишният аржентинец ще използва клауза в своя договор, която ще му позволи да напусне още това лято. А ето кой клуб вече умува как да вземе Меси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички