Мегатрансферът, който се решава от държавник, не от футболни лица


Мегатрансферът, който се решава от държавник, не от футболни лица
Снимка: Getty Images

2578 0

Реал Мадрид е много близо до трансфера на младата звезда на ПСЖ Килиан Мбапе. Договорът на нападателя с парижани изтича през лятото на 2022 година и президентът на Реал Флорентино Перес очаква да подпише с френския национал през следващото лято, когато той ще е свободен агент, информира "Marca".

Испанският гранд има шанс да вземе Мбапе и по-рано, но те не искат в сделката да се месят посредници, агенти и мениджъри. Ръководството на мадридчани осъзнава, че такъв трансфер може да се реши само на най-високо ниво и е достатъчно Перес да чуе "да" от един човек. Това е емирът на Катар и собственик на ПСЖ Тамим бих Хамад Ал Зани.

Поради тази причина Реал е отхвърлил опитите на всички заинтересувани страни да се обърнат към Париж за преговори. Затова мениджмънтът на "Кралския клуб" не преговаря това лято с Ерлинг Холанд и неговия агент Мино Райола, за да демонстрира максимална заинтересованост към Мбапе и да му покаже, че той е смятан за бъдещия нов лидер на "белите".

Лидерите на Реал също така са решили да проявят респект към ПСЖ в публичното пространство и на футболното поле. В Мадрид очакват реакцията на емира на Катар и съгласието му за евентуална сделка. А ето кой клуб може да развали плановете на Реал за нападателя. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички