Майорка се спаси, Кадис също! Беззъб Гранада не се справи с Еспаньол и изпадна от Ла Лига


Майорка се спаси, Кадис също! Беззъб Гранада не се справи с Еспаньол и изпадна от Ла Лига
Снимка: GettyImages

1493 0

Резултата за Майорка откри в 47-ата минута Анхел Родригес, а крайното 2:0 оформи Клемон Грение (83'), с което подпечата 17-ата позиция в класирането за своя отбор.

Кадис също съумя да избегне изпадането с помощта на Антъни Лозано, който реализира единственото попадение в срещата срещу Депортиво (76').

И трите борещи се за оставането си в Ла Лига отбори започнаха срещите си предпазливо. Най-слабо стартира срещата си Майорка, който в първите 20 минути имаше по-малко от 20% притежание на топката срещу Осасуна. 

През първата част от двубоите в дъното на класирането на Ла Лига голове не паднаха. Сериозни голови положения и стабилност в играта на претендентите за местата, осигуряващи спасение от Сегунда Дивисион.

Ударно вторите 45 минути стартира Майорка. Само 2 минути след подновяването (47') Анхел Родригес откри резултата и изпрати на 17-а позиция своя тим.

Отпор даде и Кадис, който поведе на последния Депортиво. В 76-ата минута Антъни Лозано получи прострелно подаване от тъча във вратарското поле и съумя да реализира изключително важното попадение, което изпрати "отбора от залива" извън зоната на изпадащите, за сметка на Гранада. 

Минути по-късно (83') в Памплона Майорка удвои преднината си срещу Осасуна. Точен бе Клемон Грение, за когото след отбита топка от вратаря на домакините остана лесната задача да се разпише на празна врата. 

Така завършиха и срещите в дъното на класирането в Испания. Държащият всичко в ръцете си Гранада не успя да надвие Еспаньол в нулево равенство между двата отбора и ще се състезава във втория ешелон на испанския футбол през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички