Мачът Белгия - Испания няма да се играе


Мачът Белгия - Испания няма да се играе
Снимка: Getty Images/Guliver

1803 0

Приятелската футболна среща Белгия - Испания бе отменена поради съображения за сигурност. Мачът трябваше да се играе днес вечерта (17 ноември) в Брюксел, но във връзка с атентатите в Париж организаторите са решили, че ще е по-добре да бъде отменен. "По препоръка на правителството срещата бе отменена", се казва в съобщение на Белгийския футболен съюз, публикувано в Twitter, съобщи БГНЕС

Междувременно, външният министър на Белгия Дидие Рейндерс призова страните от ЕС към обмен на разузнавателни данни с цел превенция срещу тероризма. "Трябва да установим връзки от този тип, за да установим къде са били базирани терористите - във Франция, в Белгия или другаде в Европа, как са проникнали в Париж и как да разбием съществуващите терористични мрежи", отбеляза Рейндерс.

"Обменът на разузнавателни данни ще спомогне за съхраняване на Шенгенското пространство и придвижване напред на плана за разпределянето на бежанците в Европа. Преди всичко трябва да сме наясно кои са хората, идещи тук, и могат ли да представляват заплаха", подчерта първият белгийски дипломат.

По мнението на френския президент Франсоа Оланд атентатите са били планирани в Сирия, организирани в Белгия и изпълнени във Франция с помощта на френски граждани.

Снимка: Архив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички