Лука Модрич - цар на дузпите, но не съвсем! (ВИДЕО)


Лука Модрич - цар на дузпите, но не съвсем! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1140 0

Хърватският плеймейкър на Реал Мадрид, Лука Модрич, от много време има репутацията на един от най-добрите изпълнители на дузпи в света. Това обаче се промени през последната малко повече от година, в която дребничкият халф изпусна цели три наказателни удара.

Модрич има и други важни изпуснати дузпи...

До февруари, 2023-та, статистиката на Модрич беше доста стабилна - 21 вкарани дузпи и само 4 пропуснати. На 08.02. обаче той пропусна срещу египетския Ал Ахли, по време на Световното клубно първенство. След това вкара на финала от Лигата на нациите срещу Испания, за да дойде тазгодишното издание на Шампионска лига.

Още: Грешникът на Барселона се закани на Реал Мадрид: Отмъщение! Можем да станем шампиони

Лука Модрич

Той първо пропусна да отбележи от бялата точка срещу Унион Берлин, при победата с 3:2 в груповата фаза на турнира, а снощи за малко щеше да провали "белия балет", след като би слабо и Едерсон парира удара му в 1/4-финала реванш с Манчестър Сити.

По този начин статистиката на Модрич вече далеч не изглежда толкова добре - 22 вкарани дузпи и 7 пропуснати. Ако се върнем по-назад в историята, той е пропускал и други две изключително важни дузпи - на Евро 2008 срещу Турция и на Мондиал 2018 срещу Дания, в края на редовното време. Първият пропуск натежа много и Хърватия отпадна, докато при втория случай, Модрич все пак се реабилитира и отбеляза от втория опит, след продълженията. 

Долу може да видите снощната изпусната дузпа на Модрич, както и тази срещу Турция на Евро 2008 (02:35 във видеото, цъкнете на "Гледайте в YouTube"):

Още: Желана фланелка е отвела Ерлинг Холанд в съблекалнята на Реал след 3:3

Джуд Белингам коментира позицията си на терена и се възхити от двама съотборници в Реал Мадрид

Ще се завърне ли Лука Модрич в Динамо Загреб? Кандидат за шеф на клуба отговори

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички