Луд мач с 6 гола и 2 червени картона: Барселона обърна Атлетико Мадрид и влетя в Топ 4 на Ла Лига


Луд мач с 6 гола и 2 червени картона: Барселона обърна Атлетико Мадрид и влетя в Топ 4 на Ла Лига
Снимка: Getty Images

7853 0

В лудо неделно дерби на "Камп Ноу" Барселона победи Атлетико Мадрид с 4:2 в среща от 23-ия кръг на испанската Ла Лига!

Двубоят ще се запомни с това, че първият и последният гол в него, бяха във вратата на Тер Щеген, но трите точки отидоха на сметката на каталунците и те изместиха "дюшекчиите" от четвъртото място в класирането (Барса има 38 точки, а Атлети 36).

Дебют в състава на Шави Ернандес направи Адама Траоре и бе много активен и ефективен по дясното крило, преди да отстъпи мястото си на Пиер-Емерик Обамеянг в 60-ата минута. Бившият играч на Уулвърхямптън се отчете и с асистенция!

Разбира се, най-запомнящият се момент бе голът на Жорди Алба за 1:1 в началото на срещата, който ще се бори за приза "Гол на сезона" в Ла Лига (можете да го видите по-надолу в статията)...

Ето как се разви мачът, в който станахме свидетели на шест гола, обрат и два червени картона:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След по-малко от 120 секунди игра на "Камп Ноу" Адама Траоре получи пас от дълбочина на крилото, а публиката се оживи. Новото попълнение тръгна да играе 'едно в едно' и бе фаулиран още при третото си докосване до топката в дебюта за Барселона. В 5-ата минута Феран получи подаване около дъгата на наказателното поле, смени рязко посоката и стреля с левия крак, но ударът му премина на около метър встрани от лявата греда. Атлети отговори с нахлуване на Жоао Феликс по лявото крило, преди да бъде спрян от Дани Алвеш - според съдията позволено!

0:1 - В 8-ата минута гостите откриха резултата! Футболистите на Диего Симеоне комбинираха хубаво по дясното крило, а Луис Суарес пусна извеждащо подаване към Караско, който без забавяне прати топката в далечния ъгъл на Тер Щеген!

1:1 - Умопомрачителен гол на Жорди Алба! Дани Алвеш видя непокрития си съотборник на около 15-16 метра по диагонал от вратата на Облак, а той нанесе удар от воле и прати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата! (вижте го на ВИДЕО)

2:1 - В 20-ата минута Адама Траоре записа първата си асистенция с екипа на Барселона! Той надигра Ермосо по крилото и центрира към Гави, който с глава прати топката във вратата на Атлетико за втори път.

Темпото на игра продължи да бъде високо и първо Жоао Феликс, а след това и Гави, пропуснаха по едно изгодно положение пред двете врати. В 34-ата минута рикошет позволи на Феран Торес да опита шут от малък ъгъл, но изпълнението бе крайно разочароващо. Редно е да се отбележи, че Дани Алвеш и Адама Траоре си партнираха чудесно по дясното крило в първия половин час на "Камп Ноу"!

3:1 - Три минути преди края на първата част Барса си осигури комфортен аванс от два гола - първо Жерар Пике засече центриране с глава, а топката се отби в напречната греда и "застана" на пътя на Роналд Араухо, който с десния крак не сбърка на почти опразнената врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Диего Симеоне извърши една смяна на почивката и пусна в игра Даниел Вас на мястото на Шиме Вършалико. 

4:1 - Дани Алвеш отбеляза първия си гол за Барселона след повторното си завръщане на "Камп Ноу"! Топката бе центрирана ниско от лявото крило и след като няколко футболисти се разминаха с нея, бразилецът я натисна с мощен удар от точката на дузпата - Ян Облак нямаше никакъв шанс за реакция. 

В 51-ата минута Жорди Алба получи първия жълт картон в мача, след като фаулира грубо Жоао Феликс, който се бе устремил в предни позиции. Треньорът на "дюшекчиите" реши, че повече няма какво да губи и извърши тройна смяна - на терена се появиха Анхел Кореа, Матеуш Куня и Рейнилдо Мандава, които замениха Жоао Феликс,Марио Ермосо и Тома Лемар. 

4:2 - Луис Суарес се разписа срещу бившия си клуб, след като остана непокрит в наказателното поле и засече с глава топката, за да върне Атлетико Мадрид в мача!

След точно един час игра Адама Траоре напусна терена под бурните аплодисменти на публиката, отстъпвайки мястото си на другото ново попълнение - Пиер-Емерик Обамеянг. Отборът на Чоло Симеоне определено почувства прилив на енергия и започна да атакува по-често леко обърканите футболисти на Барселона. В 66-ата минута Педри бе заменен от Нико.

 

В 69-ата минута каталунците останаха с човек по-малко! Дани Алвеш застъпи много необмислено Караско по крака и реферът отиде да гледа повторение на монитора, а крайното решение бе справедливо - директен червен картон! Тези непредвидени обстоятелствата накараха Шави да извади Гави и да пусне на негово място Сержиньо Дест, за да уплътни празното място в отбрана.

Мачът се поизнерви и Френки де Йонг също бе "декориран" в жълто за нарушение в центъра на терена. Диего Симеоне извърши и последната си смяна петнадесет минути преди края на мача - Ектор Ерера се появи вместо Коке. В 80-ата минута човек от щаба на Барселона бе изгонен, тъй като протестираше бурно срещу едно решение на главния съдия да не свири фал за домакините. 

До края на срещата жълтия цвят на картона видяха още старши треньорът Шави, както и Даниел Вас и Ектор Ерера от гостите. 

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Араухо, Алвеш, Бускетс, Де Йонг, Педри, Траоре, Гави, Феран

Атлетико Мадрид: Облак, Вършалико, Савич, Хименес, Ермосо, Караско, Де Пол, Коке, Лемар, Феликс, Суарес

Коя българска ТВ ще излъчи срещата - вижте ТУК

Какви са коефициентите за дербито - разберете ТУК

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Шави Ернандес е на пето място във временното класиране с актив от 35 точки, докато този на Диего Симеоне е четвърти с една повече от тях. За последен път двата отбора се срещнаха на 2 октомври в двубой от 8-ия кръг на Ла Лига и тогава "дюшекчиите" победиха с 2:0 чрез голове на Луис Суарес и Тома Лемар, които бяха и асистирали един към друг!

И Барселона, и Атлетико Мадрид постигнаха победи в последните си изяви на терена - Барса измъкна три точки при визитата си на Алавес (1:0), а Атлети успя да прекърши Валенсия с 3:2 на "Уанда Метрополитано".

Твърде вероятно е някое от новите попълнения на Шави - Адама Траоре и Пиер-Емерик Обамеянг, да дебютира днес, а най-интересно ще бъде дали Усман Дембеле ще играе, след като изненадващо попадна в групата на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички