Лопетеги: Предизвикателство е да правя силен отбор без Роналдо


Лопетеги: Предизвикателство е да правя силен отбор без Роналдо
Снимка: Guliver/GettyImages

1185 0

Треньорът на Реал Мадрид Хулен Лопетеги сподели какво е неговото най-голямо предизвикателство, след като пое "белия балет". При подписването си с тима в състава все още бе и Кристиано Роналдо, който вече е в Ювентус.

"Когато подписах, Роналдо все още беше тук, а не след дълго разбрах, че иска да напусне. Като треньор за мен е предизвикателство да направя силен отбор без него. Той е един от най-важните играчи в историята на клуба и всички са наясно с неговото наследство", заяви Лопетеги.

"Отборът продължава да бъде много силен, с играчи от световна класа и Реал отново ще се бори за всички трофеи. Нямам съмнение, че с настоящия състав сме един от най-добрите отбори в света", каза още наставникът.

Лопетеги смята, че Реал има лидер в състава си, който може да замени Роналдо в познатата му роля и това е Гарет Бейл. Уелсецът беше свързван с напускане, но след треньорската смяна е готов да остане. "Сигурен съм, че той ще има много силна година, защото е невероятен играч от най-висока класа. Мисля, че можем да изградим отбора около него. Гарет е щастлив да бъде в Мадрид и усеща, че това е отлична възможност за него да покаже качествата си. Говорих с него и съм доволен как работи".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички