Лионел Меси смълча "Сантяго Бернабеу" и върна Барселона в битката за титлата


Лионел Меси смълча "Сантяго Бернабеу" и върна Барселона в битката за титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

17639 0

"Ел Класико" №233 отиде на сметката на Барселона, след като каталунците стигнаха до драматична победа с 2:3 на "Сантяго Бернабеу", и то с гол в последната секунда на вездесъщия днес Лионел Меси.

Аржентинският ас отбеляза 2 гола, вторият от които в последната секунда на двуминутното продължение, дадено от съдията, смълчавайки "Бернабеу" с може би най-добрия си мач на стадиона на големия враг.

В същото време съперникът за короната "най-добър на планетата" Кристиано Роналдо опропасти куп шансове за своя отбор, като именно разликата между двамата наклони везните в полза на гостите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2' можеше да има дузпа за Реал Мадрид, след като Умтити повали Роналдо в наказателното поле. Съдията обаче подмина ситуацията, оставяйки играта да продължи. 

На повторенията обаче ясно се видя как защитникът изритва нападателя с №7 и Реал Мадрид бяха сериозно ощетени в тази ситуция.

Само 2 минути по-късно Карвахал нахлу много опасно в наказателното поле, но потърси комбинация на далечната греда, където Ракитич успя да избие и да предотврати опасност. В 6‘ Роналдо пробва удар дъгата на наказателното поле, но стреля право в Тер Щеген.

Барселона също получи нелоша възможност в 10‘, когато Меси подаде на Суарес на границата на наказателното поле, но диагоналният изстрел на уругваеца излезе в аут – страхотни начални минути на срещата на „Сантиаго Бернабеу“.

В 19' и в 21' Реал Мадрид имаше два златни шанса да се разпише. Първо Модрич изведе Бензема сам срещу вратаря, но френския таран стреля много слабо. След това Роналдо проби отляво, нахлу в наказателното поле и стреля, но Тер Щеген спаси. В 23' Бейл беше изведен зад защитата на Барселона, но пробва красив удар и сбърка.

Все пак в 30' домакините откриха резултата. При центриране от корнер топката стигна до лявото крило при Марсело. Той центрира към далечната греда, където Рамос успя да свали за Каземиро - 1:0.

Само 3 минути по-късно обаче Меси проби през центръра, мина покрай цялата защита и в типичен стил се разписа за 1:1.

Новините за Реал Мадрид станаха още по-лоши, след като Гарет Бейл получи поредната си контузия в глезена и се наложи да излезе от игра. Така на терена се появи Марко Асенсио в 39'.

В края на полувремето Каземиро трябваше да получи втори жълт картон в мача и да бъде изгонен, след като фаулира Меси на скорост - втора сериозна грешка на реферската бригада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна със страхотен натиск на Реал. Още в 47' Карвахал беше изведен в наказателното поле и пусна пас за Бензема, който в последния момент беше блокиран от Пике. 2 минути по-късно Тер Щеген спаси страхотен удар на Кроос, но най-добрата му намеса беше в 54'. Марсело центрира прекрасно отляво за Бензема, който стреля с глава, но като по чудо немският вратар спаси.

Навас също трябваше да се намесва 3 минути по-късно. Алкасер получи топката около точката за изпълнение на дузпа, стреля, но Навас спаси. Две минути по-късно Пике стреля с глава, но отново костариканецът беше последната преграда пред гола.

След кратко затишие Реал Мадрид избухна със страхотна акция. В 66' Модрич пусна дълъг пас за Бензема, който овладя ювелирно и изведе Асенсио. Крилото от своя страна пусна за Роналдо на метър от вратата, но той прати топката в аут - непростим пропуск.

Само минута по-късно и Суарес пропусна. Иниеста даде ювелирен пас за №9, който стреля от 3 метра, но Навас отново спаси. В 69' Меси пробва далечен удар, но Навас се справи и с това. 3 минути по-късно Ковачич, заменил Каземиро, пусна страхотен пас за Асенсио по крилото, а младият испанец нахлу в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Тер Щеген отрази.

Още в следващата атака Барселона поведе. След разиграване топката стигна до Ракитич пред наказателното поле, като с финт той се освободи от Кроос и стреля в далечния ъгъл - пълен обрат за Барселона.

В 76' Реал Мадрид остана и с човек по-малко. След като Кроос отново не действа добре в центъра и топката се озова в Меси, Рамос влетя с двата крака в аржентинския ас и получи заслужен директен червен картон. Последва и немислим пропуск на Пике, който пропусна сам срещу вратаря.

В 86' обаче Реал Мадрид като по чудо изравни. Марсело беше изведен по лявото крило и центрира в наказателното поле. Там беше резервата Хамес, който не беше покрит от никого и изравни за 2:2.

Съдията даде две минути продължение на срещата и Реал Мадрид се опита да стигне до гол, но с човек по-малко на терена се оголи в защита и в последната секунда това коства точката. Роберто изнесе отлично отдясно и комбинира с Гомес, който веднага намери Алба отляво. Той върна назад към Меси и той вкара втория си гол - 2:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

"Белия балет" излиза с титулярния си състав за дербито срещу Барселона. До последно Зидан размишляваше дали да заложи на 4-3-3 с Гарет Бейл (възстановен от контузия), или на 4-4-2 с Иско на терена, но в крайна сметка заложи на отпочиналия уелсец.

Енрике от своя страна избра 4-3-3, а на мястото на наказания Неймар е Пако Алкасер.

РЕАЛ МАДРИД: Навас, Карвахал, Рамос, Начо, Марсело, Каземиро, Кроос, Модрич, Бейл, Роналдо, Бензема

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Алба, Умтити, Пике, Роберто, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Суарес, Меси, Пако Алкасер

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това е едно от най-решаващите дербита между двата отбора в последните години. В момента "лос бланкос" и "блаугранас" са съответно 1-и и 2-и в класирането, като ги разделят едва 3 точки. Реал Мадрид е с мач по-малко в сравнение със своя съперник и победа днес може да реши всичко в битката за титлата. В същото време интригата ще достигне връхната си точка, ако възпитаниците на Луис Енрике съумеят да вземат трите точки в срещата.

Двата отбора са на съвсем различни полюси в момента. Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионска лига, след като отстрани Байерн Мюнхен след продължения. Барселона от своя страна отпадна от Ювентус, а отборът претърпя тежки поражения от ПСЖ и "старата госпожа" като гост. Също така Малага изненада сериозно каталунците само преди няколко седмици, на което се дължи и изоставането на Барселона спрямо Реал Мадрид.

Предимството на шампионите е, че "кралете" изиграха тежки 120 минути срещу Байерн и със сигурност има сериозна доза умора сред ключовите играчи на тима. В същото време контузени са Пепе и Варан, докато не е ясно до колко готов за игра е Гарет Бейл.

Голямата липса за Барселона е Неймар, който е наказан за срещата и няма право да играе. Други липси в тима на Луис Енрике няма.

В последните години единственият треньор, който успява да не загуби в първия си мач на "Бернабеу" срещу Барселона е Жозе Моуриньо. Досега Зидан има победа и равенство на "Камп Ноу", но за пръв път се изправя срещу големия съперник у дома.

Гледайте НА ЖИВО ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички