Моментите, които могат да решат Ел Класико


Моментите, които могат да решат Ел Класико
Снимка: Guliver/Getty Images

2150 0

В неделя вечер отново всички погледи ще са приковани към една от най-големите футболни битки - Ел Класико. Реал Мадрид и Барселона отново спорят за титлата в Примера дивисион, като "белия балет" има преднина от 3 точки и мач по-малко.

Барселона от друга страна ще хвърли всички сили в двубоя, особено след отпадането от Шампионска лига на 1/4-финала. Каталунците със сигурност още не са се предали за титлата в Испания и ще напарвят всичко възможно да скъсят преднината на Реал. 

Авторитетното испанско издание Marca разглежда статистиката, която би била решаваща в големия сблъсък:

Голмайсторите

Лионел Меси е водач в испанското първенство с 29 гола в 28 срещи, докато звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е на 3 място с 19 гола в 24 срещи. Втората позиция е за Луис Суарес, който е с 24 гола в 30 срещи. 

Най-ефективните

Отново аржентинецът води класацията, като са му необходими 80 минути, за да отбележи гол, 21 минути по-малко, отколкото на съотборника му Луис Суарес. За Реал най-ефективният е Алваро Мората, отбелязвайки гол на всеки 88 минути и по този начин е достигнал бройката от 12 гола за 21 срещи.

Царят на последния пас

Играчът на Барселона, който най-много помага на съотборниците си, когато става въпрос за отбелязване е Луис Суарес - 12 асистенции. При мадридчани водач е Тони Кроос с 11 асистенции, три повече от Марсело.

Повишена ефективност при пасове

Тук голямата изненада е Самуел Юмтити, чиито пасове имат успеваемост с 93, 24%. Кроос има успех с 92, 61% в подаванията си. 

Специалисти на дрибъла

Барселона води в тази класация чрез Неймар и общо 143 пъти е преодолял противникови играчи. Меси го е направил 100 пъти, докато Ковачич е най-успешният в Реал - 44 пъти, надминавайки Иско, който е с 37 пъти.

Най-добрите защитници

Серхио Бусктест е върнал притежанието в полза на Барса общо 158 пъти, а Жерар Пике 147. За Реал най-успешен в тази статистика е капитанът Серхио Рамос с 148 пъти.

Дуелът Навас - Тер-Щеген

Тер Щеген е блокирал 97 опита за гол, което в проценти е средно 78%. Стражът на "Кралския клуб" Навас е опазил 59 пъти вратата си, което му дава 70% ефективност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички