Лапорта посочи голямото си предимство пред конкурентите да съхрани Меси в Барса


Лапорта посочи голямото си предимство пред конкурентите да съхрани Меси в Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

671 0

Кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта, който заемаше поста в периода 2003-2010 година, обяви защо има по-големи шансове от другите кандидати да запази в клуба капитана на тима Лионел Меси. Договорът на суперзвездата с каталунците изтича в края на сезона и се твърди, че той ще напусне като свободен агент и ще премине в ПСЖ или Манчестър Сити.

"Защото казвам истината. Сред всички кандидати аз имам най-много опит и решителност. Освен това Меси ми вярва повече. Лео казва, че всичко, което съм му обещал, е изпълнено и думите му ме изпълват с гордост. Всичко това ми дава предимство и ако стана президент, задължително ще видя какво може да му се предложи, като се вземат предвид финансовите и спортните възможности на клуба", заяви Лапорта, цитиран от Goal.com.

Както е известно, от 1-ви януари Меси има право да преговаря с всеки един клуб. Наскоро в обширно интервю нападателят призна, че не би искал да посочва кой кандидат подкрепя, защото ще започнат нападки, че той контролира клуба. Лапорта пък излезе като фаворит за поста на Хосеп Мария Бартомеу, след като получи смазваща подкрепа в анонимна анкета сред част от гласимащите. Той бе и човекът сред четиримата кандидати, допуснати до изборите, който внесе най-много подписи в своя подкрепа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички