Поредно съдебно дело заплашва Барселона, този път от Кике Сетиен


Поредно съдебно дело заплашва Барселона, този път от Кике Сетиен
Снимка: Getty Images/Guliver

1202 0

Изглежда, че Барселона не може да има и един спокоен ден. На фона на тежкото финансово състояние на клуба, съчетано със сериозните проблеми както на спортно, така и на институционално ниво, сега се появи информация, че бившият треньор Кике Сетиен съди клуба. Причината е  неизпълнение на договорните му задължения, както съобщава "Радио Каталуня".

Според информация, Сетиен твърди, че клубът не му е платил договореното обезщетение след прекратяването на договора му на "Камп Ноу" през август и в резултат на това е решил да заведе въпроса пред съда. В различна ситуация са неговите помощници Едер Сарабия, Фран Сото и Джон Паскуа, които преди дни успяха да разрешат договорната си ситуация.

Всъщност тримата бяха технически все още под договор с клуба до 6 ноември и дори само ден преди това им беше казано, че се очаква да се върнат на работа на 9 ноември, за да поемат роли в младежката организация на клуба. На 6 ноември обаче те са получили обаждане от един от адвокатите на клуба, за да ги информират че възстановяването им на работа е спряно и договорите им са прекратени.

Дотогава тримата асистенти на Сетиен не бяха в позиция да търсят работа в друг клуб, тъй като все още бяха регистрирани като работници от Барселона. Случаят е много по-различен за Кике, тъй като той прекрати договора си, след като изпрати факс в края на август с искане за уреждане на въпрос, на което клубът се съгласи в отговор, изпратен на 16 септември. Треньорът обаче твърди, че не са му изплатени обезщетенията, договорени по това време с бившия президент Хосеп Бартомеу и сега иска да уреди въпроса пред съдия.

А наскоро се появи информация, че Роналд Куман и щабът му сами предложили да си намалят заплатите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички