Лапорта държи германец да поеме Барселона и вече се е спрял на такъв


Лапорта държи германец да поеме Барселона и вече се е спрял на такъв
Снимка: Getty Images

6868 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта би искал да назначи германски треньор за тима, ако се стигне до раздяла с Роналд Куман. Ръководителят цени високо треньорите от Германия и е започнал да събира информация за тях още по време на предизборната си кампания, пише "Mundo Deportivo".

Лапорта харесва вниманието на немците към детайлите, умението им да мотивират, тактическата им подготовка и добрата физическа готовност на техните отбори. Лапорта най-много харесвал Томас Тухел, който обаче има контракт с Челси до 2024 година.

Президентът на каталунците харесва и работата на Юрген Клоп, но той също има договор с Ливърпул до 2024-та. Юристът по професия следи и Юлиан Нагелсман и Ханс-Дитер Флик, но те неотдавна поеха Байерн Мюнхен и Германия съответно.

Затова, според ESPN, Лапорта се е насочил към друг германец - Ралф Рангник, който е на ръководна длъжност в руския Локомотив (Москва). Вариантът с него се обсъжда в последните дни. Отбелязва се, че шефът на Барселона вече е обмислял назначението на германеца, когато е искал да уволни Куман през лятото. А ето кои са другите спрягани варианти да заменят Куман.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички