Ла Лига срещу ПСЖ, подаде жалба срещу клуба


Ла Лига срещу ПСЖ, подаде жалба срещу клуба
Снимка: Gulliver/GettyImages

1728 0

От Ла Лига са подали жалба срещу Пари Сен Жермен до Европейската комисия, твърдейки, че френската страна правилата за финансов феърплей чрез катарските субсидии. Чрез тях клубът е успял да подпише договори с най-добрите играчи и треньори, като по този начин клубът е нарушил правилата на националните и европейските финансови.

Бурно недоволство от Ла Лига срещу ПСЖ

"ПСЖ получава ресурси при непазарни условия, които позволяват на клуба да използва тези чуждестранни субсидии, за да подписва договори с топ играчи и треньори значително над потенциала си в нормална пазарна ситуация", се казва в изявлението на Ла Лига.

"Освен това ПСЖ е в състояние да си осигури спонсорски приходи, които не съответстват на пазарните стойности. Това им позволява да повишават спортните си резултати, както и да влияят на способността на конкурентните клубове", се добавя в него. 

От Ла Лига се надяват, че на ПСЖ ще бъде попречено да продължи да се възползва по този начин заради новия регламент на ЕС за чуждестранните субсидии, който влезе в сила от 12 юли 2023 г.

ПСЖ направи едни от най-гръмките трансфери последните години. Привлече Неймар от Барселона за рекордните 222 млн. евро, а малко след това и Килиан Мбапе за 180 млн. евро. Последният трансфер, който направи бе на Усман Дембеле от Барса, като за него бяха платени 50 млн. евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички