Барселона с рутинна победа като гост на Валядолид в Ла Лига, Меси задмина рекорда на Пеле


Барселона с рутинна победа като гост на Валядолид в Ла Лига, Меси задмина рекорда на Пеле
Снимка: Getty Images/Guliver

4726 0

Барселона победи безпроблемно с 3:0 Валядолид в двубой от испанската Ла Лига. Каталунците се представиха убедително и без да хабят излишни сили успяха да вземат 3 точки, с които събраха актив от 24 (след 14 мача). Лидер е Атлетико (Мадрид) с 32 точки от 13 мача.

Резултатът бе открит от Клеман Ленгле в 21-ата минута, когато засече с глава центриране на Лионел Меси. 15-ина минути по-късно Мартин Брейтуейт. Меси също се записа сред голмайсторите - в 65-ата минута, когато бе технично изведен от Педри. С гола си аржентинецът задмина легендарния Пеле по голове за един клуб. Той можеше да добави поне още един такъв, но веднъж нацели страничния стълб, в някои и вратарят го лишаваше от това, а в останалите ситуации също не бе достатъчно прецизен.

До края на календарната 2020 година футболистите на Роналд Куман имат да изиграят още един двубой - домакинство срещу Ейбар на 29 декември. Валядолид пък гостува на Кадис в същия ден и по този начин приключва 2020-а година.

СЪСТАВИ

Валядолид: Масип, Алкарас, Вайсман, Ервиас, Жота, Андре, Мичел, Начо, Плано, Санчес, Фернандес

Барселона: Тер Щеген, Алба, Араухо, Ленгле, Мингеса, Дест, Де Йонг, Пянич, Педри, Меси, Брейтуейт

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

65' - 0:3! Лионел Меси също записа името си сред голмайсторите. Той бе изведен от младия Педри, който с технично отиграване остави аржентинеца зад противниковата отбрана. За Меси не бе проблем да преодолее Масип и да направи резултата класически.

В 72-рата минута домакините създадоха най-добрата си атака от началото на двубоя. Стражът на каталунците Марк-Андре тер Щеген обаче ги лиши от попадение след феноменална намеса с една ръка срещу изстрел отблизо.

До края на мача Барселона постепенно сваляше оборотите, което отвори още няколко добри възможности пред Валядолид, но Тер Щеген продължи да впечатлява с намеси. Домакините имаха претенции и за дузпа в една ситуация, но съдията не ги уважи.

В последните секунди и Филипе Коутиньо, и Лионел Меси пък можеха да направят резултата по-изразителен, но нацелиха страничния стълб отдясно на Масип.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

22' - 0:1! Барселона материализира превъзходството си на терена, като откри резултата в средата на първото полувреме. Голмайстор бе Клеман Ленгле, който засече с глава центриране на Лионел Меси.

35' - 0:2! Каталунците удвоиха своя аванс десетина минути преди края на частта. Меси задържа топката технично, след което изведе Сержиньо Дест отдясно. Американецът центрира успоредно към Мартин Брейтуейт, който от непосредствена дистанция нямаше проблеми да се разпише.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Каталунците тъкмо бяха започнали да навлизат в добра серия от победи в Ла Лига, но след това дойде и разочароващото представяне срещу Валенсия и равенството 2:2. Отборът е на цели 8 точки от лидера във временното класиране Атлетико (Мадрид), който дори е и с мач по-малко.

Валядолид е удобен съперник, за да може футболистите на Роналд Куман да се завърнат на победния път и да сложат началото на нова добра серия. Домакините обаче могат и да са опасни, тъй като са притиснати до стената и ако искат да играят в елита и догодина, то определено ще трябва да подобрят представянето си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички