Неочакван герой измъкна Реал Мадрид от резил срещу последния в Ла Лига - Уеска


Неочакван герой измъкна Реал Мадрид от резил срещу последния в Ла Лига - Уеска
Снимка: Getty Images/Guliver

3313 0

Шампионът на Испания Реал Мадрид стигна до измъчен успех в двубой от Ла Лига. "Кралския клуб" се оказа изоставащ срещу последния във временното класиране - Уеска, но все пак стигна до пълния обрат, победа с 2:1 и 3-те точки.

В неочакван герой за своя отбор се превърна централният защитник Рафаел Варан, който вкара на два пъти. И в двата случая той бе на точното място в точното време и довкара отбила се топка на опразнената врата.

С успеха Реал си върна поне временно второто място (преди мача на Барселона) и се доближи на 7 точки от лидера Атлетико Мадрид, който обаче е с 2 мача по-малко. За Реал предстои мач с Хетафе във вторник, 9 януари, в отложен мач от Ла Лига. В неделя, 14 февруари, пък, Реал посреща Валенсия.

СЪСТАВИ

Уеска: Фернандес, Сиовас, Пулидо, Силва, Мафео, Рико, Думбия, Валенсиано, Галан, Оказаки, Мир Висенте

Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Варан, Начо, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Винисиус, Бензема

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още не беше изминала и една минута от началото на частта, когато Микел Рико получи много трудна топка в наказателното поле, като успя технично някак да стреля. Ударът му прехвърли Тибо Куртоа, но кацна върху напречната греда и излезе в аут.

48' - 1:0! След само няколко секунди домакините организираха страхотна контраатака. Оказаки подаде към Галан, който имаше предостатъчно време да се подготви за изстрел и отправи такъв от границата на наказателното поле. Топката се отби във вътрешната част на страничния стълб и влезе в мрежата.

Шок за Реал Мадрид. Само още няколко секунди след това Уеска направи нова бърза контраатака и отново завършващият изстрел се отби в напречната греда, която спаси "кралския клуб".

55' - 1:1! Реал закономерно изравни резултата бързо, след като се оказа изоставащ. Карим Бензема стреля от пряк свободен удар, изстрелът му се отби в напречната греда, а Рафаел Варан се придвижи напред и засече с глава падащата топка.

В 77-ата минута "кралския клуб" пропиля страхотна възможност чрез Карим Бензема. От съвсем близо французинът получи отбита топка и просто трябваше да я довкара, но нападателят стреля мощно право в гърдите на противниковия страж.

84' - 1:2! Реал направи пълен обрат в срещата малко преди края на редовното време. Кроос центрира от пряк свободен удар, Каземиро стреля с глава, Фернандес отрази, но топката се озова в Рафаел Варан, който на празна врата я засече и вкара втория си гол в срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първата половина от частта очаквано "кралския клуб" натисна сериозно своя опонент и атаките следваха една след друга. Атаките на испанския шампион обаче не завършваха с чисти голови положения. Сред най-активните бяха Винисиус Жуниор и Марко Асенсио.

До края на полувремето картината на терена не се промени. Карим Бензема също се внедри сред футболистите, които имаха добър шанс да вкарат, като възможността, която се откри пред него, бе сред най-чистите в срещата (доколкото могат да се нарекат "чисти").

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Кралския клуб" продължи с колебливото си представяне през кампания и за пореден път разочарова своите привърженици, след като в предишния кръг допусна поражение с 1:2 от непретенциозния отбор на Леванте (и то след пълен обрат).

Така Реал остава на 10 точки от лидера Атлетико (Мадрид), който е и с мач по-малко, а на всичкото отгоре кръвният враг Барселона изравни по точки футболистите на Зинедин Зидан и скъси изоставането си, което по едно време беше изключитлено сериозно.

Хубавото за Реал е, че се намира в серия от сравнително леки мачове, въпреки че този срещу Леванте бе загубен, а след двубоя с Уеска следват такива с Хетафе, Валенсия и Валядолид. Реал трябва да натрупа и самочувствие преди подновяването на Шампионска лига, за да влезе в по-добро състояние, тъй като там го чака Аталанта. Първият им мач е на 24 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички