Барселона смени схемата и подчини Севиля твърде лесно


Барселона смени схемата и подчини Севиля твърде лесно
Снимка: Getty Images/Guliver

5410 0

С нов опит на Куман да изгради Барселона в схема 3-4-3, каталунците записаха един от най-убедителните си мачове и подчиниха Севиля на "Рамон Санчес Писхуан" с 2:0. 

В 29' защитата на Севиля, която до момента нямаше никакви проблеми, беше хваната неподготвена. Меси получи топката на централната линия от Ленгле и веднага без подготовка пусна извеждащ пас за Дембеле. Той се откъсна от защитата на съперника, нахлу в наказателното поле и плъзна топката покрай вратаря - 0:1. 

В 58' Барса беше много близо до втори гол. Комбинация между Меси и Педри продължи с извеждащ пас за Алба по лявото крило. Неговото центриране стигна до далечната греда, където Дест стреля много силно, но топката срещна гредата. 

Лионел Меси реализира 35-ия си гол в кариерата си във вратата на Севиля в 85-ата минута. Аржентинецът направи солова акция и опита да копне топката над вратаря Буну. Той парира топката, но тя се върна в №10, който я довкара във вратата на Севиля за 2:0.

Триумфът идва само седмица и половина след гръмката победа на "рохибланкос" с 2:0 в турнира за Купата на Краля. Каталунците обаче излязоха в интересна схема, като заложиха на трима централни защитници и схема с халф-бекове, която неутрализира силната игра по крилата на севилци. 

Ударът на Дест в гредата пък беше 18-ият подобен случай за каталунците във всички турнир през този сезон, при това само като гост - абсолютен лидер в Европа по този показател, като Тотнъм е 2-и с "едва" 12. 

В класирането Барселона изпревари Реал Мадрид и има 53 точки - една повече от "класическия" си съперник, но и "белите" имат мач по-малко. Атлетико е лидер с 55 пункта и два мача по-малко спрямо Меси и компания. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички