Реал Мадрид подчини Сосиедад и се откъсна на върха в Ла Лига, но даде свидна жертва


Реал Мадрид подчини Сосиедад и се откъсна на върха в Ла Лига, но даде свидна жертва
Снимка: Getty Images

4484 0

Испанският колос Реал Мадрид спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 0:2 в сблъсък от 16-ия кръг в Ла Лига. Винисиус Жуниор се отчете с ново попадение за "лос бланкос", а другото попадение отбеляза Лука Йович. "Кралете" обаче дадоха свидна жертва, след като Карим Бензема се контузи в самото начало на мача.

Първите минути започнаха със спокойно темпо и без опасности пред двете врати. В 16-ата минута обаче Реал Мадрид загуби един от най-важните си играчи: Карим Бензема се контузи и беше принудително заменен от Карло Анчелоти. На мястото на Бензема влезе Лука Йович.

В 25-ата минута Модрич стреля опасно в наказателното поле, но Ремиро улови. В края на частта Сосиедад натисна "лос бланкос" и създаде две опасни положения пред вратата на Тибо Куртоа. В 40' белгийският страж боксира лошо, което позволи на Александър Исак да стреля към вратата, но ударът му бе блокиран. После Микел Оярсабал също нанесе опасен удар, но извън целта.

След почивката Реал упражни ранен натиск и стигна до гол. Първо Родриго отправи точен удар от малък ъгъл, който бе париран от Ремиро. Две минути по-късно Винисиус проби от левия фланг към наказателното поле. Бразилецът направи двойно подаване с Лука Йович, за да се озове на стрелкова позиция и да вкара - 0:1!

В 57-ата минута Реал стигна до втори гол. След центриране от корнер топката бе насочена към малкото наказателно поле, а там Лука Йович се оказа най-съобразителен. Сръбският нападател изскочи зад отбраната на Сосиедад и изпревари вратаря Ремиро, за да вкара с глава във вратата му - 0:2!

В следващите минути темпото на игра падна, а с това и положенията за гол пред двете врати. В 87-ата минута Едер Милитао изведе Винисиус сам срещу вратаря на Сосиедад, но ударът на Винисиус не бе достатъчно прецизен, което позволи на Ремиро да спаси.

По този начин Реал Мадрид се откъсна на върха в Ла Лига с актив от 39 точки - с осем повече от втория Севиля, който е с мач по-малко. "Кралете" се възползваха и от изненадващата загуба Атлетико Мадрид, след която възпитаниците на Карло Анчелоти поведоха с 10 точки на действащия шампион на Испания.

В следващия кръг Реал посреща Атлетико в голямото дерби на Ла Лига. Срещата ще се изиграе на 12 декември, като все още не е ясно дали "белите" ще могат да разчитат на голмайстора в първенството Карим Бензема.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Сосиедад: Ремиро, Зубименди, Зубелдиа, Оярзабал, Янузай, Рико, Гевера, Горосабел, Сьорлот, Льо Норман, Исак

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Винисиус, Родриго, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид е в серия от пет поредни победи в Ла Лига и заслужено оглавява класирането с актив от 36 точки - с пет повече пред втория Севиля. Сега "лос бланкос" се изправят срещу един от отборите, намесени в битката за титлата през този сезон - Реал Сосиедад.

Сосиедад заема четвърто място в Ла Лига с 29 точки, като загуби по-предното си класиране след равенство и загуба в последните си два мача. Тимът обаче продължава да е с най-силната защита - само 11 допуснати гола, което е изравнен показател с отбраните на Севиля и Атлетик Билбао.

Сега тази защита ще бъде тествана от най-силната атака в Испания - тази на Реал, която е отбелязала впечатляващите 35 гола в досегашните си 15 срещи. Коефициенти за сблъсъка Реал Сосиедад - Реал Мадрид вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички