Реал Мадрид си направи харакири в битката за титлата на Испания


Реал Мадрид си направи харакири в битката за титлата на Испания
Снимка: Gulliver/GettyImages

5433 0

Реал Мадрид посрещна Севиля в ключов двубой за битката за титлата в испанската Ла Лига и срещата завърши при резултат 2:2. Карим Бензема даде превес на домакините в 12-ата минута, но той бе отменен след намесата на ВАР. Фернандо изведе Севиля в 22-ата минута, а в 67-ата Марко Асенсио изравни. Иван Ракитич от дузпа поведе гостите напред отново в 79-ата минута. Мадрид изравни за втори път резултата в третата минута от добавеното време.

Реал може да съжалява изключително много, че не наказа севилци, за да успее столичният клуб да вземе превес в трибоя за титлата в Ла Лига с Атлетико Мадрид и Барселона.

Спечелената точка в неделната вечер направи така, че Реал заема второто място във временното подреждане със 75 точки, колкото има и третият Барселона. Атлетико Мадрид е лидер с две повече три кръга преди края на шампионата. Севиля остана четвърти със 71 пункта и вече трофеят от елита на Испания изглежда мираж за андалусийци.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът стартира със сериозно предимство по отношение на притежанието на топката от страна на севилци, но пръв да открие резултата близо бе Реал. В 12-та минута Карим Бензема се разписа, но след проверка на VAR се оказа, че има засада при изграждането на атаката и попадението не беше зачетено. В 20-та минута Сусо опита мерника си, ала много неточно.

Две по-късно натискът на севилци даде резултат. След центриране в наказателното поле, Иван Ракитич успя да свали топката, а Фернандо се оказа най-съобразителен, за да отбележи за 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата пък Лука Модрич проби отдясно навътре и шутира силно към вратата на гостите, но стражът Бону се намеси и изби встрани. Минута по-късно при центриране за Реал Жордан и Диего Карлос играха последователно с ръце в наказателното поле на своя тим, като ръката на Жордан беше в по-неестествена позиция. Все пак реферите взеха решението играта да продължи.

В 65-ата минута Винисиус пропусна великолепна възможност да изравни. Комбинация на Модрид и Кроос завърши с подаване на германеца към нападателя. Бразилецът не успя да уцели добре топката, тя се удари в краката му и след това в гредата преди да излезе извън терена. 

Зинедин Зиадн реши да пусна Марко Асенсио в 65-ата минута, а две по-късно това даде резултат. Кроос подаде вдясно на наказателното поле за Асенсио, който отправи мигновен завършващ удар, а той се превърна в гола - 1:1.

В 75-ата пък лудостта от мача бе пълна. Севиля центрира от корнер топката, а Диего Карлос и Едер Милитао влязоха в единоборство. Топката се отби от тялото на Карлос, след което в ръката на Милитао, но реферът не забеляза това. Домакините подеха контраакция, а Бензема се озова сам срещу Бону, тръгна да финтира вратаря на Севиля, който го събори в наказателното поле. След преразглеждането на ВАР пък реферът разбра, че има игра с ръка на Милитато по-рано и отсъди дузпа за гостите. Иван Ракитич шутира в долния ляв ъгъл на Куртоа и поведе отново севилци напред - 1:2.

Домакините натиснаха своя съперник, а това даде резултат в третата минута от добавеното време. Тони Кроос шутира, а топката рикошира в десния крак на Еден Азар, което обърка стражът на гостите Бону и влетя в мрежата му - 2:2.

Веднага след това пък Начо Фернандес върна леко назад от дъгата на наказателното поле на Севиля за Каземиро. Бразилецът отправи техничен изстрел, който профуча край левия страничен стълб на Бону - аут.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа – Милитао, Начо, Кроос, Бензема, Модрич, Марсело, Каземиро, Валверде, Одриосола, Винисиус Жуниор

СЕВИЛЯ: Бону – Навас, Кунде, Диего Карлос, Акуня, Фернандо – Ракитич, Жордан, Сусо, Папу Гомес, Окампос

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ РЕАЛ МАДРИД СРЕЩУ СЕВИЛЯ В ЛА ЛИГА?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кръгът е изключително зрелищен, след като противопоставя 4-те отбора, които са най-напред в класирането. След като Атлетико (Мадрид) и Барселона завършиха наравно 0:0, сега "кралския клуб" има невероятна възможност да излезе еднолично 1-ви само 3 кръга преди края.

Задачата за Зинедин Зидан и неговите футболисти обаче няма да е никак лесна. Макар и Севиля да загуби в последния кръг от Атлетик Билбао и да ограничи сериозно възможностите си за титла, отборът се представя повече от впечатляващо през сезона и неслучайно води с 14 точки пред 5-ия Реал Сосиедад (и е с мач по-малко).

Ла Лига остава единственото спасение за Реал през този сезон, след като само преди дни отпадна от Шампионска лига след ужасяващо слаб мач-реванш срещу Челси. Така испанският гранд ще се насочи към втора поредна титла от Ла Лига - нещо невиждано от 2008 година за Реал.

При Севиля се заформя нещо като слабост да получава попадение в последните секнди, след като го прави в два поредни мача - при победата с 2:1 срещу Гранада и при загубата с 0:1 срещу Билбао.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички