И 4 смени на почивката не спасиха Реал Мадрид от кошмарна загуба от новак


И 4 смени на почивката не спасиха Реал Мадрид от кошмарна загуба от новак
Снимка: Getty Images/Guliver

3612 0

Испанският шампион Реал Мадрид  допусна шокиращо поражение от новака Кадис с 1:0 като гост в мач от Примера Дивисион. "Белия балет" допусна първа загуба през новия сезон, след като показаха тотална безидейност срещу далеч по-скромния си опонент в днешния двубой.

Гостите започнаха по-силно срещата, като още във втората минута Алваро Негредо пропусна великолепна възможност. Малко по-късно отново негов удар с глава застраши вратата на шампионите. Логичното се случи в 16', когато Негредо изведе Лосано с глава, а нападателят на Кадис прехвърли Куртоа - 0:1!

В следващите минути Реал продължи да играе безидейно и не създаде почти нищо опасно пред вратата на домакините. Най-чистото положение за цялото първо полувреме се откри пред Рафаел Варан, чийто удар с глава в наказателното поле излетя над гредата.

На почивката Зинедин Зидан извърши цели четири промени, включвайки Валверде, Милитао, Асенсио и Каземиро. Това обаче не даде особен резултат. Едва в средата на полувремето Винисиус застраши вратата на домакините, но без резултат. В 78-мата минута в игра влезе и Лука Йович, а малко по-късно удар на Бензема срещна гредата.

С това се изчерпаха и по-опасните положения за Реал, който инкасира първа загуба през сезона. "Кралете" все пак остават на върха в подреждането с 10 пункта. По-впечатляващото е, че Кадис успя да се изравни по точки с шампиона, макар и да е с мач повече. 

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След четири изиграни мача Реал Мадрид е лидер в подреждането на Ла Лига с три победи и едно равенство, като дори е с мач по-малко спрямо част от отборите в шампионата. Новакът Кадис също не започна лошо кампанията, като вече има две победи на сметката си, но и две загуби, както и едно равенство.

За днешната среща Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Еден Азар, Дани Карвахал и Алваро Одриосола, а Мариано Диас и Едер Милитао са под въпрос за срещата. В състава на Кадис има двама отсъстващи - Луисми Кесада и Иза.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Рамос, Варан, Начо, Лукас Васкес, Кроос, Модрич, Иско, Винисиус, Бензема

Кадис: Ледесма, Еспино, Фали, Кала, Акапо, Санчес Понсе, Йонсон, Хосе Мари, Алекс, Лосано, Негредо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички