Реал Мадрид отново се залепи за Атлетико с 5-ата си поредна победа в Ла Лига


Реал Мадрид отново се залепи за Атлетико с 5-ата си поредна победа в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3241 0

Испанският шампион Реал Мадрид продължи победната си серия с пестелив успех над Гранада с резултат 2:0 като домакин в мач от 15-ия кръг на Ла Лига. Каземиро и Карим Бензема отбелязаха попаденията, с които Реал се "залепи" плътно зад лидера Атлетико Мадрид (с по 32 точки).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първата минута гостите можеха да изненадат именития си съперник, но удар на Антонио Пуертас от добра позиция премина над вратата. Две минути по-късно Карим Бензема можеше да отбележи, но стражът на Гранада Силва го отказа с брилянтна намеса.

В 15-ата минута Тони Кроос отправи много опасен удар към вратата на Гранада, преминал на сантиметри от гредата. В следващите минути нямаше чисти голови ситуации пред някоя от двете врати, но Реал продължи да диктува темпото и да има по-голямо притежание над топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56' опасен удар на Валверде бе спасен от Силва. Минута по-късно и Бензема пропусна голова ситуация, пращайки топката над вратата. Секунди по-късно Реал все пак стигна до гол. Каземиро засече центриране и прати топката в мрежата на Гранада - 1:0!

Само минута по-късно Пуертас можеше да изравни, но Куртоа спаси по великолепен начин. В 76-ата минута гостите имаха претенции за дузпа след съмнения за игра с ръка в наказателното поле, но след проверка от страна на ВАР бе установено, че няма основания за отсъждане на дузпа.

В 94' Карим Бензема също успя да се разпише, възползвайки се от асистенция на Иско - 2:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал навлезе в страхотна серия от победи, която им проправи път към второто място в Испания с актив от 29 точки, веднага след лидера Атлетико Мадрид, който е с 32 пункта. "Белите" имат четири поредни победи в първенството. Днешният им съперник - Гранада, пък е в серия от две поредни победи и е на 7-о място с 21 пункта.

Зинедин Зидан може да е доволен, че няма кадрови проблеми в отбора си. Единственият футболист, който е под въпрос за днешния двубой, е Иско. Еден Азар, Лука Модрич и Винисиус обаче са готови за игра и вероятно ще бъдат използвани от Зизу. За Гранада ситуацията е по-тежка: Лозано и Монторо са трайно контузени, Гоналон е наказан, а Диас, Вико и Мачис са под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Кроос, Валверде, Васкес, Родриго, Бензема

Гранада: Силва, Нева, Вайехо, Ерера, Дуарте, Фулкие, Кенеди, Етеки, Мия, Пуертас, Солдадо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички