Реал Мадрид продължава похода към титлата след безпроблемна победа над Алавес


Реал Мадрид продължава похода към титлата след безпроблемна победа над Алавес
Снимка: Getty Images/Guliver

4355 0

Реал Мадрид победи с 2:0 Алавес в мач от Ла Лига, като по този начин продължи перфектната си серия след подновяването на сезона. Това бе 8-ма победа от 8 мача за момчетата на Зинедин Зидан. Така 3 кръга преди края на първенството Реал има преднина от 4 точки пред Барселона.

Мачът заслужено отиде в полза на домакините, които бяха по-активният отбор и създадоха повече положения. Въпреки това, Алавес също имаше своите шансове, които, ако бяха реализирани, можеха да променят крайния изход. Бензема с гол от дузпа и след това с асистенция към Асенсио бе героят за своя тим.

За Реал предстои гостуване на Гранада (13.07), домакинство на Виляреал (16.07) и гостуване на Леганес. За Алавес, който все още не е гарантирал своето спасяване, имайки 3 точки повече от 18-ия Майорка, има домакинство на Хетафе (13.07), гостуване на Бетис (16.07) и тежко домакинство на Барселона (19.07).

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Асенсио, Родриго, Бензема

Алавес: Роберто, Наваро, Ели, Лагуардиа, Марин, Бърк, Камараса, Пина, Едгар, Лукас, Хоселу

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двата отбора започнаха с атаки още от самото начало. Първо във 2-рата минута Ферлан Менди центрира към Бензема, но Роберто изби току пред него. Секунди след това Алавес бе дори още по-близо до попадението, като първо играч на гостите уцели гредата, но след това топката попадна в негов съотборни, който стреля, а Варан изчисти от голлинията.

В 10-ата минута Реал Мадрид получи правото да изпълни дузпа, след като Ферлан Менди бе препънат на линията на наказателното поле, докато нахлуваше на скорост. Минута по-късно Карим Бензема се нагърби с изпълнението на дузпа в отсъствието на Рамос и не пропусна - 1:0!

В 18-ата минута отново Менди създаде опасност пред противниковото наказателно поле. Той проби добре и центрира остро към Асенсио, но бранител на гостите изби с шпагат. Топката бе отклонена към собствената му врата, но Роберто предотврати автогол.

8 минути по-късно Бърт влезе много добре навътре и си освободи позиция да стреля с по-силния си десен крак. Куртоа обаче се разтегна максимално и изби удара му встрани. Това бе и последната по-интересна ситуация до края на частта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' - 2:0! "Кралския клуб" удвои своята преднина, след като Карим Бензема бе изведен на ръба на засадата, напредна и пусна успоредно към Асенсио, който насочи топката в полуопразнената врата. Попадението първо бе отменено заради засада, но ВАР се намеси и го зачете правилно.

Малко след това Реал можеше да реши категорично изхода от мача, след като Асенсио проби по превъзходен начин, отклони към Бензема, който стреля от наказателното поле, но бе в обсега на Роберто, който страхотно отрази. След това Модрич се добра до топката и центрира, но Родриго се размина със сантиметри от това да засече с глава на празна врата.

Алавес отговори подобаващо, след като Хоселу се оказа сам срещу Куртоа, но леко встрани от вратата. В крайна сметка това се оказа решаващо, защото стреля право в белгиеца, който отрази топката и запази преднината за "белия балет".

В 84-ата минута появилият се като резерва Иско отправи изключително красив и техничен удар, който летеше заплашително към вратата на Роберто. Стражът обаче успя да отрази изстрела в ъглов удар. След неговото изпълнение обаче не се стигна до нищо по-опасно.

До края на срещата Реал Мадрид успокои темпото и задържаше топката повече, като не позволи на Алавес да наложи сериозен финален натиск в търсене на попадението. Така играчите на Зинедин Зидан направиха поредна (и почти последна) голяма крачка към спечелването на Ла Лига.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид е все по-близо до така желаната титла в Испания. "Кралския клуб" започна ударно след подновяването и има 7 победи от 7 мача. Новият временен дом на тима "Алфредо ди Стефано" се превърна в истинска крепост, в която са записани 4 победи с обща голова разлика 9:3.

Зинедин Зидан има сериозни проблеми за днешния двубой, като те са съсредоточени в защитата. Серхио Рамос и Дани Карвахал са наказани за двубоя, а аут поради контузии са Марсело и Начо, което оставя Зидан единствено с Рафаел Варан, Едер Милитао и Ферлан Менди, което може да го принуди да използва Лукас Васкес като десен краен защитник.

Отборът на Алавес може да бъде много опасен, тъй като далеч не си е гарантирал оцеляването в елита на Испания. Тимът е на първата позиция, която не е изпадаща, но преднината пред 18-ия Майорка е само 3 точки, като Алавес е и с двубой повече. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички