Реал Мадрид отново не победи в Ла Лига, Куртоа пак грешник, а Азар напусна терена контузен


Реал Мадрид отново не победи в Ла Лига, Куртоа пак грешник, а Азар напусна терена контузен
Снимка: Getty Images/Guliver

3955 0

Реал Мадрид допусна изненадваща загуба като домакин от Алавес с 1:2 в мач от испанската Ла Лига. Това е трети пореден двубой в Испания, в който "кралския клуб" не успява да победи, като в тях влиза и още една загуба.

В пореден мач в Испания бе отсъдена дузпа срещу футболистите на Зинедин Зидан и по този начин станаха 5 11-метрови наказателни удара в последните 3 мача срещу Реал.

Това обаче не може да послужи за оправдание на тима, който бе далеч от най-добрата си форма. Гостите поведоха с 2:0 след голове в началото на двете полувремена, а домакините създадоха твърде малко, за да обърнат развоя, като най-често Тони Кроос бе най-близо до него. За Реал Тибо Куртоа направи кошмарна грешка, като подари топката на Хоселу за втория гол, който се разписа на празна врата. Единственият гол за тима падна в 86-ата минута и бе дело на Каземиро.

Така "кралския клуб" остава на 6 точки от лидерите Реал Сосиедад и Атлетико (Мадрид), като "дюшекчиите" са и с мач по-малко. За тима на Зидан следващото препятствие в Ла Лига е много трудно - гостуване на Севиля (събота, 5 декември). Преди това обаче Реал ще гостува на Шахтьор Донецк във важен мач от Шампионска лига.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Варан, Начо, Васкес, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Азар, Мариано

Алавес: Пачеко, Наваро, Лагуардия, Льожен, Дуарте, Джота, Пина, Баталия, Риоха, Перес, Хоселу

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 0:2! Шокът за домакините бе пълен, защото те отново получиха гол само минутки след началото на полувремето, този път второто. Тибо Куртоа допусна кошмарна грешка, като подаде топката на Хоселу, който нямаше проблем бързо да стреля и да реализира на опразнената врата.

До средата на втората част Реал Мадрид владееше топката в умопомрачителните 80% от времето. Въпреки това, "кралския клуб" създаде само една опасност пред противниковата врата, като отново Тони Кроос стреля отдалеч и отново Пачеко отрази. 

Същевременно за същия период от време гостите имаха две добри възможности да направят резултата още по-внушителен в своя полза. И двата опита бяха на Лукас Перес, като при единия Куртоа отрази добре, а при втория ударът му мина на сантиметри от гредата.

86' - 1:2! Реал все пак успя да върне едно попадение чрез Каземиро, който се оказа на точното място, за да засече топката на празна врата след изстрел на играч на Реал и спасяване на стража.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В трети пореден мач от Ла Лига се отсъди дузпа срещу Реал Мадрид, този път заради игра с ръка на Начо в наказателното поле. Лукас Перес се нае с изпълнението и въпреки че Тибо Куртоа хвана ъгъла му на изпълнение, той се разписа и изведе гостите напред в резултата - 6' - 0:1!

Реал Мадрид контролираше топката малко повече, но до средата на първата част все още не бе опитал нито един удар. Алавес дори бе близо до удвояване на резултата в 25-ата минута, когато Лукас Перес стреля много добре в десния ъгъл, но Куртоа спаси по страхотен начин и изби в ъглов удар.

Там някъде дойде и принудителна смяна за Реал, след като Еден Азар получи травма. След този момент "кралския клуб" тотално промени играта си и набързо записа 7 опита за гол, като Тони Кроос на два пъти бе най-близо до попадението след добри изстрели в долния ляв и долния десен ъгъл, но и в двата случая Пачеко се намеси по великолепен начин и запази преднината за своя тим до края на полувремето.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Футболистите на Зинедин Зидан се намират в серия от два поредни двубоя в Ла Лига без победа - равенство с Виляреал и загуба от Валенсия. Какъв по-удобен момент за тима да се върне на победния път от домакинство срещу 15-ия във временното класиране.

Реал вече записа няколко неубедителни резултата в първенството, но още по-слабата форма на Барселона оставя тима като фаворит за титлата, въпреки че и Атлетико (Мадрид), и Реал Сосиедад към момента са в по-добра позиция.

Зидан ще трябва да има предвид и мачовете в Шампионска лига, където "белия балет" също се нуждае от победи и няма право на отпускане. Преди дни Реал победи Интер, а след 3 дни следва гостуване на Шахтьор Донецк. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички