Скромна победа доближи Реал Мадрид до титлата в Испания


Скромна победа доближи Реал Мадрид до титлата в Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

4202 0

Испанският колос Реал Мадрид победи Гранада с 1:2 като гост в мач от 36-тия кръг на Примера Дивисион. "Белия балет" стигна до два ранни гола в мача, които се оказаха достатъчни за успеха и увеличаването на преднината пред Барселона в подреждането на четири точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В десетата минута Реал откри резултата. Ферлан Менди проби по левия фланг, а след това реши сам да нахлуе в наказателното поле на домакините. Крайният бранител стигна почти до аутлинията, когато изстреля мощен снаряд от малък ъгъл, насочен точно под горния стълб на вратата на Руи Силва - 0:1!

Шест минути по-късно "белия балет" стигна до ново попадение. Лука Модрич насочи подаване към Карим Бензема пред наказателното поле. Френският нападател навлезе в пеналтерията и финтира противников футболист, освобождавайки си пространство за стрелба, за да нанесе неспасяем удар към вратата на домакините - 0:2!

В 36-ата минута отборът на Гранада показа, че не се е предал, като Домингош Дуарте нанесе опасен удар с глава, но Куртоа спаси. Седем минути по-късно Карим Бензема нахлу в наказателното поле на домакините и нанесе тежък удар, който бе отлично боксиран от стража Руи Силва.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Гранада успя да върне едно попадение. Янхел Ерера подхвана бърза контраатака, а след това пусна брилянтен извеждащ пас. Подаването намери Дарвин Мачис, който с прецизен удар успя да преодолее Тибо Куртоа - 1:2!

В следващите минути Гранада направи всичко по силите си да се добере и до изравнителен гол, но Тибо Куртоа на няколко пъти отказваше съперника. В 86-ата минута Роман Азийз стреля от непосредствена близост до вратата на Реал, но Серхио Рамос бе отлично позициониран на голлинията, за да изчисти удара.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид е лидер в подреждането в Ла Лига с 80 точки, като е със само една повече от Барселона, който вече изигра и спечели мача си от кръга. Гранада пък е в средата на таблицата с 50 пункта и все още има шансове за влизане в първата шестица.

Наставникът на "белия балет" няма да може да разчита на Лука Йович и Марсело. Проблемите в отбора на домакините са повече. Трайно контузени са Нейдер Лозано, Кини, Алекс Мартинес и Максим Гоналонс, докато Алваро Вадило и Хесус Валехо са под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Гранада: Руи Силва, Фулке, Герман, Азийз, Виктор Диас, Жил Диас, Ерера, Домингош Дуарте, Мачис, Карлос Фернандес  

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Кроос, Модрич, Иско, Валверде, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички