Барселона без Меси с измъчена победа срещу борещ се за оцеляване в Ла Лига


Барселона без Меси с измъчена победа срещу борещ се за оцеляване в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2590 0

Барселона  стигна до измъчена победа срещу борещия се за оцеляване Елче в двубой от испанската Ла Лига. Каталунците надделяха с 2:0 и отново влязоха в топ 3 на временното класиране, намирайки се на само 3 точки от Реал Мадрид.

Футболистите на Роналд Куман допуснаха много грешки в двубоя и само неточните отигравания на домакините им позволиха да си тръгнат с 3-те точки. Каталунците бяха по-активният тим, но трудно създаваха чисти голови положения. Те стигнаха до победата с гол на Френки де Йонг към края на първото полувреме, когато халфът се възползва от кошмарна грешка в защита на Ригони, който щеше да си вкара автогол, ако Де Йонг не бе добутал топката. В последните минути от срещата Рики Пуч също се разписа.

За Барселона продължава натовареният цикъл мачове, като след само 3 дни предстои гостуване на Райо Валекано в осминафинален двубой за Купата на Краля, а в неделя, 31 януари - дерби с Атлетик Билбао на "Камп Ноу". Именно баските лишиха каталунците от първи трофей за 2021 година и под ръководството на Куман, след като ги победиха във финала за Суперкупата на Испания.

СЪСТАВИ

Елче: Бадия, Бараган, Верду, Гонсалес, Мохика, Хосан, Марконе, Гути, Родригес, Ригони, Бойе

Барселона: Тер Щеген, Алба, Араухо, Юмтити, Мингеса, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Брейтуейт

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 56-ата минута домакините получиха огромен подарък след ужасяваща грешка в защитата на каталунците. След нея Ригони остана напълно сам срещу Тер Щеген и имаше достатъчно време, но въпреки това изстрелът му бе отразен с отлична намеса на немския страж.

89' - 0:2! Рики Пуч удвоява аванса на своя отбор минути преди края на двубоя, след като се възползва от асистенция на голмайстора Френки де Йонг.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първата половина от полувремето очаквано Барселона бе отборът, който владееше топката в по-голям период от време. Каталунците не успяха да създадат 100%-ово голово положение, но се отчетоха с 4 удара, само един от които точен. Елче пък отговори с първа атака, завършила с изстрел, чак в 20-ата минута, когато се получи добра отборна комбинация, но ударът бе много неточен.

39' - 0:1! Каталунците стигат до заслужена преднина с първото си по-сериозно положение. Педри центрира отляво, а бранител на домакините с шпагат я насочи в собствената си врата. Така Ригони почти си вкара автогол, за да улесни задачата на противника. Повторенията показаха, че Де Йонг е стигнал топката на милиметри преди тя да мине голлинията и голът ще е на негово име.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Каталунците излизат за задължителна победа, която да върне отбора в топ 3 във временното класиране на Ла Лига, след като там се намести Севиля с категоричната победа над Кадис с 3:0. Андалусииците имат с 2 точки повече от футболистите на Роналд Куман.

Барселона ще бъде без своята голяма звезда Лионел Меси, който изтърпява и втория си мач наказание след нашумялата случка по време на финала за Суперкупата на Испания, когато удари без топка с юмрук противников футболист.

Елче се намира в трудна позиция и със сигурност ще трябва да се бори за оставането си в елита. Отборът е на точка от последния спасяващ се отбор - Алавес, но трябва да се отбележи и че е с цели 3 мача по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички