Барселона разгроми Виляреал в дебюта на Роналд Куман в Ла Лига


Барселона разгроми Виляреал в дебюта на Роналд Куман в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

7469 0

Испанският колос Барселона разгроми Виляреал с 4:0 като домакин в първия си мач през новия сезон в Ла Лига. Ансу Фати зарадва новия си наставник Роналд Куман с две попадения и изработена дузпа, реализирана от капитана Лионел Меси. Пау Торес, който преди време беше желан от каталунците, пък си отбеляза автогол. 

Ето как се разви срещата по минути:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 15-ата минута Барселона откри резултата. Жорди Алба се включи по левия фланг, за да достигне дълго извеждащо подаване. Крайният бранител видя нахлуващия на скорост към пеналтерията Ансу Фати и му подаде, а младокът успя да завърши атаката с прецизен удар - 1:0!

Само четири минути по-късно каталунците удвоиха преднината си. Завърналият се на "Камп Ноу" Филипе Коутиньо подхвана бърза контраатака, след което намери непокрития Ансу Фати. Нападателят на Барса нанесе нов премерен удар, който за втори път влезе в мрежата на Виляреал - 2:0!

В 34-ата минута Барса стигна до ново попадение, а Ансу Фати отново изигра ключова роля за гола. Футболистът на "лос кулес" проби в наказателното поле, но бе фаулиран от противников футболист, спечелвайки дузпа за своя отбор. Лионел Меси застана зад бялата точка и не сбърка - 3:0!

В продължението на първото полувреме Барселона се добра и до четвърто попадение. Лионел Меси видя включилия се в наказателното поле Серхио Бускетс и веднага опита да го намери с високо центриране. В опита си да пресече подаването бранителят на Виляреал Пау Торес си отбеляза автогол - 4:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Барса намали оборотите и не бе толкова агресивен в атака, както през първата част. В 55-ата минута гол на Жерард Морено за Виляреал бе отменен заради засада. Десетина минути по-късно пък Лионел Меси стреля опасно към вратата на "жълтата подводница", но Асеньо спаси. В края на мача отново Меси отправи опасен изстрел, който бе париран от Асеньо.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона стартира новия сезон в Ла Лига от третия кръг, като двубоят ще бъде дебютен за новия треньор на каталунците Роналд Куман. Освен това дебют за "блаугранас могат да направят и новите попълнения леждаше малко вероятно. Дебют тази вечер могат да запишат новите попълнения Миралем Пянич, Тринкао, Матеус Фернандеш и Педри.

Виляреал зпочна сезона с равенство 1:1 с Уеска, а след това победи Ейбар с 2:1. През лятото "жълтата подводница" привлече Франсис Коклен и Дани Парехо от Валенсия, а освен това плати и близо 20 млн. евро на Уотфорд за Первис Еступинян. Тимът не е побеждавал Барса на "Камп Ноу" от март 2008 година.

Контузен за Барса е стражът Марк-Андре тер Щеген, който ще бъде заменен от Нето. Самуел Юмтити и Мартин Брейтуейт също не са на разположение на Куман заради травми. Виляреал пък е без Алберто Морено, Рамиро Гуера и Рунем Пеня, а Раул Албиол е под въпрос заради счупен нос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Нето, Алба, Ленгле, Пике, Роберто, Бускетс, Де Йонг, Коутиньо, Фати, Гризман, Меси

Виляреал: Асеньо, Марио Гаспар, Торес, Албиол, Еступинан, Коклен, Парехо, Гомес, Чуквуезе, Алкасер, Морено

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички