Реал Мадрид с минимална победа над Атлетик Билбао като гост


Реал Мадрид с минимална победа над Атлетик Билбао като гост
Снимка: Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

3496 0

Реал Мадрид спечели гостуването си на Атлетик Билбао в мач от предпоследния 37-и кръг в испанската Ла Лига. Единствения гол в двубоя вкара Начо Фернандес в 69-ата минута след подаване на Марко Асенсио. Въпреки това прекият конкурент на Реал - Атлетико, взе своя мач като спечели с 2:1 срещу Осасуна, което прави шансовете за титла на "белите" нищожни.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 3-ата минута Атлетик изпълни пряк свободен удар, но защитата на Реал внимаваше и изчисти топката. В 8-ата минута Висиниус опита удар с глава, който беше далеч от целта.

Винисиус навлезе в наказателното поле в 12-ата минута и пасът му беше блокиран от бранител на Атлетик. Беренгер центрира в 14-ата минута от фал, след което топката отиде право в ръцете на Тибо Куртоа. В следващата ситуация Беленгер си изкара жълт картон за нарушение срещу Родриго.

В 20-ата Винисиус получи дълга топка, но не отправи достатъчно силен изстрел. В 22-ата Де Маркос навлезе в наказателното поле на Реал, където беше спрян от Начо с чисто отнемане. Модрич опита центриране в 26-ата минута. Топката беше пресечена от Унай Симон.

В 29-ата минута Морсильо игра с ръка, но след намесата на VAR реферът не отсъди дузпа. Атлетик продължи да опита атаки чрез центрирания, които не доведоха до опасност. В 36-ата минута Модрич опита центриране към Бензема, но топката не достигна адресата си.

В 43-ата минута Беленгер стреля от пряк свободен удар и изстрелът му мина на сантиментри от гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 48-ата минута Реал получи правото да изпълни корнер, Милитао засече центрирането, но ударът му мина над вратата. "Лос бланкос" продължиха да са по-активни на терена, но не успяха да създадат опасност в следващите минути.

В 57-ата минута Лука Модрич стреля опасно към вратата, но Унай Симон се намеси. В 60-ата минута Зинедин Зидан освежи състава като вкара в игра Марко Асенсио вместо Винисиус. Малко след това Каземиро нацели гредата, в 62-ата минута Бензема стреля и ударът рикошира в Иниго Мартинес. Виялибре и Раул Гарсия влязоха в игра за Атлетик в 65-ата минута.

69' - 0:1! Начо дава преднина на "кралския клуб", след като засече подаване отдясно и вкара много важно попадение. 

В 76-ата минута появилият се от пейката Ибай Гомес изведе Виялибре на много добра позиция, нападателят опита изстрел от воле, което беше най-чистата ситуация за Атлетик. В 79-ата минута Гутиерес центрира като топката беше изчистен от защитата на Билбао.

В 82-ата минута минута Ибай Гомес стреля от фал, Куртоа изби, след това Унай Лопес центрира към Мигел Везга, който изпусна златна възможност за Билбао. В 90-ата минута Раул Гарсия получи втори жълт и съответно червен картон.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Атлетик Билбао: Алварес, Баленсиага, Беренгер, Венседор, Гарсия, Де Маркос, Мартинес, Морсийо, Сансет, Симон, Уилямс

Реал Мадрид: Куртоа, Милитао, Начо, Гутиерес, Одриосола, Модрич, Каземиро, Родриго, Валверде, Винисиус, Бензема

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид е на 2 точки зад лидера Атлетико Мадрид, а до края на сезона остават по два мача и за двата отбора. Тъй като Барселона вече няма реални шансове за титлата, сега всички погледи ще бъдат насочени към "белия балет" и "дюшекчиите".

В днешния ден тимът на Зинедин Зидан ще има трудната задача да спечели като гост срещу коравия тим на Атлетик Билбао. Мачът между двата отбора през първия полусезон завърши с успех за "червено-белите" с 2:1. 

Серхио Рамос, Ферлан Менди, Тони Кроос, Дани Карвахал и Рафаел Варан ще пропуснат днешната среща за Реал, докато Берчиче, Андер Капа, Лекуе и Икер Муняин са аут от състава на Атлетик!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички