С късен гол Барселона "открадна" победата срещу Алавес в Ла Лига


С късен гол Барселона "открадна" победата срещу Алавес в Ла Лига
Снимка: Getty Images

4788 0

Испанският колос Барселона спечели трудно гостуването си на Алавес с 0:1 в мач от 22-ия кръг в Ла Лига. Попадение на Френки де Йонг в 87-ата минута на стадион "Мендисорота" донесе трите точки на каталунците, които остават на само една точка от топ 4 в Испания.

Барселона очаквано взе контрола над топката от първата минута и и го запази през цялото първо полувреме. Каталунците обаче изглеждаха безидейни в атака, където трудно се добираха до ситуации за отбелязване на гол във вратата на Алавес.

Голови положения през първата част на практика липсваха, като в самия край на полувремето Алавес можеше да вкара. Пере Понс напредна с топка в крака към наказателното поле на Барса и стигна до стрелкова позиция, но ударът му бе разочароващ - право в тялото на Марк-Андре тер Щеген.

В 63-ата минута дойде и първото сериозно положение за гол за Барселона. След центриране в наказателното поле на Алавес се стигна до разбъркване, което позволи на Жерар Пике да достигне до топката на далечната греда и да засече от близка дистанция, но стражът на Алавес Пачеко спаси.

Десет минути по-късно Алавес имаше претенции за дузпа. Томас Пина се сблъска с влезлия като резерва Нико и падна на тревата в наказателното поле. Главният арбитър обаче не видя основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар.

В 87-ата минута Барселона реализира късен гол, за да открадне победата. Хитро подаване зад отбраната на Алавес намери включилия се от дълбочина Феран Торес. Испанецът веднага подаде към Френки де Йонг, който на празна врата нямаше как да не реализира - 0:1!

В самия край на срещата главният арбитър показа първия си картон в мача, но той бе за старши треньора на Алавес, който бе изгонен. Без да блести, Барселона взе трите точки и вече разполага с 35 пункта - с една по-малко от четвъртия Атлетико Мадрид. В следващия кръг Барса посреща Атлетико.

Стартови състави:

Алавес: Пачеко, Агирегабирия, Ескаланте, Лагуардия, Лопес, Льожен, Пина, Понс, Риоха, Хасон, Хоселу

Барселона: Тер Щеген, Алба, Араухо, Пике, Дест, Бускетс, Педри, Френки де Йонг, Торес, Абде, Люк де Йонг

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След отпадането си от Купата на Краля отборът на Барселона се фокусира изцяло върху представянето си в първенството на Испания. Тимът се е прицелил в топ 4 в Ла Лига, като победа в днешния двубой ще го доближи на една точка от четвъртия Атлетико Мадрид, който обърна драматично Валенсия в събота.

Възпитаниците на Шави се изправят срещу 19-ия Алавес, който е в много лоша форма. Алавес няма победа в първенството от ноември насам, като в последния кръг бе разгромен от Бетис с 4:0. Тимът обаче направи равен с Барселона на "Камп Ноу" в края на октомври, което им дава надежди, че отново могат да вземат точки срещу своя именит съперник.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ АЛАВЕС - БАРСЕЛОНА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички