Куртоа: Първият сезон на „Бернабеу“ беше труден


Куртоа: Първият сезон на „Бернабеу“ беше труден
Снимка: Getty Images/Guliver

940 0

Избор номер едно за вратата на Реал Мадрид Тибо Куртоа заяви, че е имал трудности при адаптацията си в Испания по време на първия си сезон с „Кралския клуб“. Белгийският страж се присъедини към испанския колос през лятото на 2018г., като подписа договор за 6 години. По време на първата си кампания с „белия балет“ обаче Куртоа получи сериозни критики за представянето си.

През изминалия сезон имаше доста дискусии около това, кой трябва да пази на вратата на Реал Мадрид – Тибо Куртоа или Кейлор Навас. След напускането на костариканеът обаче белгийският вратар се превърна в ключова фигура в тима на Зинедин Зидан по време на настоящата кампания. В последните дни Куртоа коментира трудната си първа година на „Сантиаго Бернабеу“. „Трябваше да бъда силен, за да преодолея трудните моменти. Точно, както се случва, когато си на 20 години, приех нещата твърде лично, но с времето се научих да не им обръщам толкова внимание“ каза 27-годишният вратар пред ‘Real Madrid TV’.

През този сезон Тибо Куртоа е записал 18 мача в Испанската Ла Лига, в които е допуснал 10 гола и е регистрирал 10 сухи мрежи. А ето кой е поредният бразилец, който е следен от "Кралския клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички