Барселона отново мина между капките и продължава напред в Купата на Краля


Барселона отново мина между капките и продължава напред в Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

3609 0

Испанският гранд Барселона се нуждаеше от обрат в края, за да отстрани Райо Валекано с победа с резултат 1:2 като гост в мач от 1/8-финалите на Купата на Краля. Двубоят на стадион "Вайекас" в Мадрид не предложи най-добрите условия за игра, което създаде трудности за каталунците.

"Лос кулес" уцелиха три греди в мача, а освен това им отмениха гол за много тънка засада на Френки де Йонг. Все пак именно Де Йонг и Лионел Меси донесоха обрата за своя отбор, отбелязвайки двете попадения в заключителните 20 минути от срещата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 20-ата минута Барселона имаше страхотен шанс да открие резултата, но не им достигна късмет. Жуниор Фирпо центрира по земя в наказателното поле, където Френки де Йонг засече топката, но неговият удар срещна напречния стълб. За голям късмет на домакините топката се върна във вратаря, който успя да улови пред погледите на няколко противникови играчи.

В 35' Барселона пропиля най-добрата си възможност за гол. Каталунците се озоваха в ситуация четирима на двама пред вратата на своя съперник, като имаха няколко възможности да завършат атаката. В крайна сметка последва подаване към Рики Пуч, който първо залъга, а след това стреля, но ударът му рикошира, за да срещне след това и гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част играч на Барселона бе фаулиран на границата на наказателното поле. Последва пряк свободен удар, от който Лионел Меси уцели гредата, въпреки че ъгълът към вратата бе много малък.

В следващите минути Райо организира няколко опасни атаки към вратата на Барса и стигна до гол. В 63' Фран Гарсия се оказа на точното място в точното време, за да засече топката в мрежата на Барселона - 1:0! Две минути по-късно Барса стигна до изравнителен гол чрез Де Йонг, но халфът се оказа в засада, а голът - отменен.

В 70-ата минута Барселона все пак стигна до изравнителен гол. Антоан Гризман бе изведен на левия фланг, откъдето подаде по земя към непокрития Меси на далечната греда, от който се изискваше единствено да подложи крак, за да вкара топката в мрежата - 1:1!

10 минути по-късно каталунците се добраха до пълен обрат. Жорди Алба намери Френки де Йонг, който този път успя да вкара гол от редовна позиция - 1:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В предишния кръг тимът на Барселона трудно отстрани Корнея, след като изпусна две дузпи в редовното време и трябваше да играе продължения. Добрата новина за каталунците е, че аут от надпреварата са двата им най-сериозни съперници - Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Наказанието от два мача на Лионел Меси е изтърпяно и аржентинецът може да се завърне в игра още тази вечер. В Примера Барса се нарежда трети, докато Райо е четвърти в Сегунда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Райо: Димитриевски, Андрес, Фран Гарсия, Ернандес, Кабайеро, Касми, Катена, Комесана, Мартос, Савелич, Трехо

Барселона: Нето, Араухо, Ленгле, Мингуеса, Фирпо, Бускетс, Де Йонг, Пуч, Тринкао, Гризман, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички