След 120-минутна драма: Билбао заслужено изхвърли Барселона от Купата на Краля!


След 120-минутна драма: Билбао заслужено изхвърли Барселона от Купата на Краля!
Снимка: Getty Images

6545 0

Испанският колос Барселона отпадна от тазгодишното издание на Купата на Краля, след като падна от Атлетик Билбао с 3:2 като гост в 120-минутен 1/8-финален сблъсък от надпреварата. С гол в 93-ата минута каталунците вкараха мача в продължения, но и там баските показаха по-добра игра и заслужено стигнаха до победата.

Билбао игра по-добре от своя съперник през по-голямата част от мача, като възпитаниците на Шави изглеждаха твърде пасивни в офанзивен план. Барса имаше късмета на няколко пъти да оцелее след много опасни ситуации пред вратата на Тер Щеген, но в крайна сметка Билбао взе своето.

Икер Муниаин откри след 2' игра, но в 20-ата минута Феран Торес изравни с дебютния си гол за Барса. В края на мача Иниго Мартинес изведе Билбао напред, но дълбоко в добавеното продължение на мача Педри успя да изравни и да вкара мача в продължения.

В продълженията Билбао продължи да натиска съперника си и в 106-ата минута си спечели дузпа след неволна игра с ръка на Жорди Алба, която не бе в естествено положение. Икер Муниаин реализира от бялата точка, а до края на продълженията Барса така и не намери път към вратата на своя съперник и отпадна от турнира.

Така Билбао се класира за 1/4-финалите, като техният съперник ще стане ясен в петък, когато ще бъде теглен жребият за четвъртфиналната фаза в Купата на Краля.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:

След само две минути игра Атлетик Билбао излезе напред в резултата. Нико Уилямс проби по десния фланг и опита остро центриране по земя в наказателното поле. Топката стигна до Икер Муниаин, който задържа топката и след това опита много техничен прехвърлящ удар, който хвана Тер Щеген неподготвен - 1:0!

В 20-ата минута Барселона изравни резултата. След постепенна атака топката стигна до Феран Торес в наказателното поле, който опита изключително красиво изпълнение към далечния ъгъл, а ударът му порази целта, без да остави шанс на вратаря на Билбао да се намеси - 1:1!

В следващите минути Билбао упражни сериозен натиск към противниковата врата. В 26' Оскар Де Маркос имаше страхотен шанс да вкара, но прати топката над целта. Три минути по-късно Муниаин засече подаване на Уилямс от отлична позиция, но не намери вратата. Малко по-късно опасен удар на Нико Уилямс пък бе спасен от Тер Щеген.

В края на първата част Билбао имаше още два великопелни шанса да вкара. Първо каталунците сами се вкараха в беля, след като загубиха топката пред наказателното си поле при изнасянето на топката, а това позволи на играч на баските да нанесе опасен удар, блокиран от Пике с шпагат. От последвалия корнер Раул Гарсия засече топката във вратата, но Тер Щеген някак изби на голлинията.

След почивката първото голово положение отново бе пред вратата на Барселона. Нико Уилямс си освободи пространство в наказателното поле на каталунците и нанесе удар, при който Марк-Андре тер Щеген се намеси блестящо. В 63' Нико намери брат си Инаки с перфектно центриране, но нападателят не успя да уцели вратата.

Четири минути преди изтичането на редовното време Билбао вкара втори гол. Първо опит за центриране на Инаки Уилямс срещна страничния стълб, а малко по-късно Иниго Мартинес се оказа на точното място в наказателното поле, за да засече топката от непосредствена близост - 2:1!

Три минути по-късно Билбао стигна и до трети гол чрез Алекс Беренгер, но попадението бе отменено поради засада. В 93-ата минута обаче Барселона стигна до изравнителен гол. Дани Алвеш направи несполучлив опит за задна ножица, който обаче се превърна в асистенция за Педри, който с мощен удар прати топката в мрежата - 2:2!

Мачът влеза в продължения, където Билбао продължи да е по-активният отбор и заслужено стигна до трето попадение. В 106-ата минута Жорди Алба игра неволно с ръка в наказателното поле, но ръката му не бе в естествено положение и блокираше центриране. Съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Муниаин - 3:2!

Малко по-късно Феран Торес вкара топката в мрежата на Билбао, но попадението бе отменено заради явна засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Билбао: Агиресабалага, Де Маркос, Вивиан, Мартинес, Юри, Н. Уилямс, Д. Гарсия, Весга, Муниаин, Сансет, Р. Гарсия

Барселона: Тер Щеген, Алвеш, Пике, Араухо, Алба, Бускетс, Педри, Гави, Жутгла, Ез Абде, Торес

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Макар и с известни трудности, Барселона успя да премине през третодивизионния Линарес след обрат и с помощта на няколко звезди от резервната скамейка. Сега обаче наставникът на каталунците Шави Ернандес ще трябва да извади най-доброто от своя отбор, ако иска да преодолее следващото препятствие - Атлетик Билбао.

Баските показаха, че не са за подценяване, след като отстраниха Атлетико Мадрид за Суперкупата на Испания и стигнаха до финал с Реал Мадрид, където се представиха достойно, но отстъпиха с 0:2. Тимът е 10-и в Испания и е на четири точки зад Барселона, който е с мач по-малко.

И двата тима имат загуби в кадрови план - Атлетик е без Ниньес, Венседор и Виялибре, докато Шави не може да разчита на Юмтити, Гарсия и Роберто, а Брейтуейт е под въпрос.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА БИТКАТА МЕЖДУ БИЛБАО И БАРСЕЛОНА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички