Край на сагата! Неймар няма да лежи в затвора, ето причината


Край на сагата! Неймар няма да лежи в затвора, ето причината
Снимка: Getty Images/Guliver

1329 0

Делото срещу Барселона за трансфера на Неймар от Сантос на "Камп Ноу" вече е историята, съобщава "Goal.com". Ръководството на каталунците постигна споразумение, според което трябва да заплати 5.5 млн. евро на испанските данъчни власти.

Причината за това е, че при пристигането на бразилеца в Испания обявената сума, дадена за него, бе 57.1 млн. евро, а всъщност сделката е била на стойност около 100 милиона.

Споразумението, което постигнаха двете страни, беше подписано както от прокурора по делото, така и от обществения адвокат.

Най-интересното в целия случай е, че прокуратурата поиска 2 години лишаване от свобода и глоба. Според много хора това е предварително обмислен ход. Защото не води до престой зад решетките, а само до пробация.

Причината: според испанското законодателство всяка ефективна присъда под 2 години може да бъде изменена в пробация, ако осъденото лице не е извършило други криминални деяния.

От бразилската инвестиционна компания DIS настояваха за затвор до 5 години, но в случая желанието им нямаше никаква правна тежест. Така звездата на каталунскя колос остава на свобода.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички