Краен срок притеснява Барселона, може да провали мечтани трансфери


Краен срок притеснява Барселона, може да провали мечтани трансфери
Снимка: GettyImages

4143 0

Едно е ясно на всички, които следят Барселона и случващото се около тях. Финансовите им проблеми не спират и ако искат нови играчи, то преди това ще трябва да се разделят с някой от настоящите. Сега, когато лятото е само след седмици, реалността никак не е толкова проста.

Спортният директор Деко постави краен срок до началото на Европейското първенство, за да направи голяма продажба, за да подсили малко клубните сметки. Според него доходите са решаващи, за да им позволи да се насочат към подсилване в халфовата линия и на лявото крило, като Джошуа Кимих от Байерн Мюнхен и Нико Уилямс от Атлетик са посочени като техни фаворити, според "Sport".

Четирима може да донесат пари на Барселона

Още: Шави коментира казуса "Витор Роке" и назова причината да не играе по-редовно за Барселона

Първо обаче трябва да пристигне продажбата. Има четирима играчи, които финансово биха облагодетелствали значително каталунците от продажбата, Роналд Араухо, Френки де Йонг, Роберт Левандовски и Рафиня. Уругваецът е единственият, който е оставил вратата отворена за трансфер, с интерес от Манчестър Юнайтед, докато Байерн Мюнхен също проведе разговори с него през януари.

Въпреки това те все още не са получили никакви оферти и с този краен срок само след месец, няма убеденост, че ще получат 80-100 милиона евро, които искат за Араухо.

А това може да се окаже проблем за Барселона, тъй като Байерн все още не е възобновил интереса си и има несигурност относно това кой ще бъде следващият настанвик на баварците. Техните приоритети ще бъдат преговори за договори с Лерой Сане, Джошуа Кимих и Алфонсо Дейвис.

Ако Барселона не може да направи голяма сделка до Евро 2024, то ще имат само две седмици до края на счетоводната година в клуба, което ще определи техните бюджети и ще повлияе на лимита на техните заплати. Липсата на голям трансфер може да бъде фатална за всяка надежда, която имат за укрепване това лято.

Още: Шави обясни какво трябва да подобри Ламин Ямал и защо Роналд Араухо и Виктор Роке не играха при Барселона 2:0 Реал Сосиедад

Барселона си върна второто място, а Ламин Ямал нахлу в историята на Ла Лига (ВИДЕО)

Ал Итихад си има нова трансферна цел №1, този път е звезда на Барселона

Витор Роке е решил: Напуска Барселона след по-малко от 6 месеца в клуба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички