Шави обясни какво трябва да подобри Ламин Ямал и защо Роналд Араухо и Виктор Роке не играха при Барселона 2:0 Реал Сосиедад


Шави обясни какво трябва да подобри Ламин Ямал и защо Роналд Араухо и Виктор Роке не играха при Барселона 2:0 Реал Сосиедад
Снимка: Getty Images

5843 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, бе доволен след победата с 2:0 срещу Реал Сосиедад, която върна каталунците на второто място в Ла Лига.

Головете в понеделник (13-и май) вечер бяха дело на Ламин Ямал (40') и Рафиня (93'), а с тях Барса вече има 76 точки - една повече от третия Жирона.

Мнението на Шави

"Щастлив съм, защото като цяло играхме много добре. Отборът показа характер и желание и съм доволен от начина, по който футболистите реагираха", заяви той след последния съдийски сигнал.

"Бяхме много агресивни при пресирането, спечелихме доста топки и бяхме отлични в защита. Реал Сосиедад е фантастичен тим, който винаги прави живота ни труден".

Шави за Ямал

Ламин Ямал

"Ламин Ямал прави голяма разлика, защото е чудесен играч както за настоящето, така и за бъдещето. Той все още трябва да се подобрява от гледна точка на взимането на решения на терена, но пък и все още е много млад", изтъкна наставникът на Барселона по адрес на младока.

Защо Араухо и Роке не играха?

"Роналд Араухо и Витор Роке имаха малки физически проблеми и затова не играха", разкри Шави.

*До края на сезон 2023/24 Барселона има още три мача - гостуване на Алмерия (16.05.), домакинство на Райо Валекано (19.05.) и гостуване на Севиля (25.05.).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Решението е взето: Чакан с надежда, но напуска Барселона след по-малко от 6 месеца!?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички