Коутиньо призна: Изиграх ужасен сезон


Коутиньо призна: Изиграх ужасен сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2097 0

Филипе Коутиньо разкритикува изявите си с екипа на Барселона през изминалия сезон. Плеймейкърът, който се присъедини към тима от Ливърпул миналото лято за 142 млн. паунда, изпита затруднения с формата си и в последно време е спряган за напускане на „Камп Ноу“. Според информациите, няколко водещи отбора от Премиършип се интересуват от услугите на бразилеца, включително Манчестър Юнайтед, а и ПСЖ във Франция.

Коутиньо настоя, че трябва да играе по-добре. „Нямах добър сезон“, сподели полузащитникът за Marca. „Изявите ми през изминалия сезон бяха далеч по-зле от очакваното. Единственият начин да се подобря и да придобия отново високо самочувствие е чрез усилена работа, и аз работя усилено“, добави той.

Коутиньо изигра добри мачове с екипа на Бразилия и капитанът на „Селесао“ Тиаго Силва го призова да поведе отбора в отсъствието на Неймар, който отпадна от състава за Копа Америка поради травма на глезена. „Коутиньо имаше труден сезон в Барселона“, каза Силва. „Очакванията към него бяха високи и неведнъж той бе освиркван от феновете по трибуните, но в нашия тим той е един от лидерите, особено при отсъствието на Неймар“.

„Коутиньо води играта. В двете приятелски срещи, които изиграхме, той бе най-добрият на терена за нас – не само заради пасовете и головете, но и заради играта му в защита. Той отново се усмихва и е щастлив. Аз също съм щастлив за него и не се притеснявам да коментирам представянето му, защото сме много близки. В първата контрола му казах, че ние двамата с Неймар го подкрепяме напълно. Имаме нужда от него, особено при отсъствието на Ней“, завърши капитанът на „кариоките“.

Междувременно легенда на Ливърпул призова мърсисайдци да си върнат Коутиньо обратно на "Анфийлд" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички