Контузия, 2 греди и без голове при визитата на Барселона в Мадрид (ВИДЕО)


Контузия, 2 греди и без голове при визитата на Барселона в Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4612 0

Барселона записа нулево равенство при визитата си на Хетафе по време на 29-тия кръг на Ла Лига. В големия герой за домакините се превърна Давид Сориа, който се отчете куп спасявания и не допусна някое от 15-те голови положения на каталунците да се превърне в гол.

По този начин Реал Мадрид стопи разликата си до водача Барселона (73 т.) на 11 точки след успеха си в изминалата вечер, докато каталунците записват второ поредно нулево равенство.  Общо 4 пъти Барселона и съперник в Ла Лига през кампанията не са излъчвали победител. Хетафе пък спечели ценна точка и вече е на цели 4 пункта от зоната на изпадащите с актив от 31 точки.

Най-негативната новина за Шави от въпросната среща бе контузията на Сержи Роберто още в първите 20 минути на двубоя, когато моментално бе заменен от Ерик Гарсия. По този начин проблемите от подобно естество на “Камп Ноу” продължават и ситуацията не става по-лесна преди домакинството на Атлетико Мадрид в следващия кръг.

Една от най-любопитните ситуации в срещата се разигра в 25-тата минута, когато Рафиня и Балди нацелиха последователно една и съща греда в рамките на броени секунди. В заключителните минути Майорал пропусна да осигури и трите точки за домакините след голям пропуск при ужасяваща грешка на Араухо.

Така след равенството с Жирона в предния кръг каталунците трябва да спечелят трите точки при гостуването си на Хетафе в този.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация пред една от двете врати бе дело на домакините, които напреднаха по десния фланг чрез Майорал, а последвалото центриране бе завършено от Ел Хадади. 

Юношата на Барселона пробва да накаже бившия си тим с глава, но опитът му бе неточен. 

Още в 18-тата минута се стигна до принудителна смяна за гостите, след като Ерик Гарсия замени Сержи Роберто. Дефанзивният играч получи контузия при съприкосновение.

Първото по-любопитна ситуация за гостите се разигра в 25-тата минута. Левандовски пропусна топката за Рафиня в центъра на терена, а рейдът на бразилеца приключи в страничния стълб. 

Кълбото обаче мигновенно се озова в Балде, опита по диагонал, но топката отново се отби в страничния стълб.

Video edited on Kapwing

В 2-минутното добавено време на първата част Сориа спаси съотборниците си от изоставане, след като Левандовски засече с глава по най-добрия начин центриране на Бускетс, но стражът на домакините се намеси по-страхотен начин!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите сериозно увеличиха натиска си след почивката, като това можеше да даде резултат в 52-рата минута. Тогава Кеси стреля от дистанция, а Сориа се отчете с ново брилянтно спасяване. Секунди по-късно се оказа, че африканецът е бил и в нередовна позиция.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Рафиня се измъкна от противниковата отбрана и отправи страхотен удар от дистанция, но и той бе париран от Сориа.

 

В 87-мата минута домакините имаха всички предпоставки да вземат аванс в двубоя, но подобен вариант бе пропилян след огромен пропуск. Хетафе създаде атака по десния фланг и бе отправено ниско центриране отдясно. Последва груба грешка на Араухо, който не успя да избие и Майорал се възползва с мощен удар. Той обаче бе изключително неточен...

СЪСТАВИ

Хетафе: Сориа, Суарес, Джене, Дуарте, Алдерете, Иглесиас, Максимович, Мия, Ел Хадади, Юнал, Майорал

Барселона: Тер Щеген, Алба, Кунде, Араухо, Роберто, Гави, Бускетс, Кеси, Балде, Рафиня, Левандовски

Хетафе - Барселона по ТВ: Къде да гледаме мача от Ла Лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Арамбари има контузия в глезена и няма да може да вземе участие за домакините от предградията на Мадрид. Андреас Кристенсен, Усман Дембеле, Педри и Френки де Йонг пък са с травми за Барселона и Шави няма да може да разчита на тях за сблъсъка.

Изненадващо или не, но Хетафе е съумявал да спре Барселона в първенството при две от последните им пет срещи, записвайки равенство и победа. При две от трите поражения за Хетафе срещу този опонент в периода обаче тимът вкарва попадение. При третото пък губи само с минималното 0:1.

Към момента в класирането Барселона е лидер със 72 точки - 10 повече от втория Реал Мадрид, който е с един изигран двубой повече. Хетафе пък е 16-и с 30 пункта - три над зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички