Колко добър е Лионел Меси, когато става въпрос за защита? (ВИДЕО)


Колко добър е Лионел Меси, когато става въпрос за защита? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3376 0

Според мнозина Лионел Меси е най-добрият футболист в историята на футболната игра. Запалянковците често използват стотиците му голове и асистенции, за да защитят своето мнение. Геният от Аржентина има 6 златни топки и 6 златни обувки в своята кариера и е спечелил още десетки лични и отборни трофеи с екипа на Барселона. 

Лео Меси има най-различни качества - той бележи голове, дава извеждащи подавания, изпълнява ъглови и пряк свободни удари, гради играта в средата на терена, мотивира своите съотборници... Всички качества, които трябва да притежава един футболист, за да получи въображаемата титла "Най-добър в историята". Но дали са наистина всички...

Преди време бившият треньор на Тотнъм и настоящ на ПСЖ Маурисио Почетино бе заявил в интервю, че единственият недостатък в играта на Лионел Меси е, че не се връща в защита, за да помага на своите съотборници. Това "отваря" пространства на терена, които трябва да бъдат покривани от други играчи, от което пък страда играта на целия тим.

При едно по-детайлно вглеждане в играта на аржентинеца обаче става ясно, че това не е точно така. Да, Меси рядко се връща в защита и рядко го виждаме да пресира сериозно съперниците. Особено в последните години, когато вече не е онзи бързоног младеж, а премина 30-годишната граница.

Но на редица видеа в интернет се забелязва с просто око, че когато №10 реши, че ще вземе топката от някой играч, ще пресече линията на паса или чрез преса ще открадне кълбото - той го прави сравнително добре. 

Разбира се, не можем да очакваме, че Лионел Меси ще бъде толкова добър защитник, колкото крило, нападател или плеймейкър... Това би било прекалено, дори за него. Но очевидно той притежава качества, които му позволяват да "чете" играта дори в защита:

ВИЖТЕ ПЪЛНА ТВ ПРОГРАМА НА ОСМИНАФИНАЛИТЕ НА ЕВРО 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички