Кой ще изпълнява пряк свободните удари на Реал след напускането на Роналдо?


Кой ще изпълнява пряк свободните удари на Реал след напускането на Роналдо?
Снимка: Guliver/Getty Images

2167 0

След като Реал Мадрид се раздели с най-добрия си играч Кристиано Роналдо, Хулен Лопетеги ще има трудната задача да избере новия изпълнител на пряк свободните удари в отбора - функция, която бе изпълнява еднолично от CR7 през последните години.

Новият мениджър на "белите" обаче има достатъчно широк избор за нов изпълнител, като в съблекалнята на "белия балет" стоят някои от най-класните стрелци на свободни удари. 

След пристигането на Роналдо през 2009 година на "Сантиаго Бернабеу", само 21 различни играча са записали името си сред изпълнителите на поне един свободен удар. Португалецът е застанал зад топката 444 пъти от 619 възможни, като на второ място се нарежда Гарет Бейл, стреляйки 55 пъти от свободно положение.

Роналдо е изпълнил 77% от преките свободни удари на отбора си, като е отбелязал 33 гола. Въпреки че няма друг играч, който да се доближи до това постижение, има няколко футболисти, които имат потенциала да се превърнат в добри изпълнители на свободни удари.

Основните кандидати за новата свободна роля в отбора са Иско, Кроос, Бейл, Асенсио и Модрич, а за по-далечни пряк свободни удари капитанът на Реал Серхио Рамос също може да се нагърби с отговорността да изпълнява статичните положения.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички