Кой отбор принуди Реал да извади 180 милиона за Мбапе?


Кой отбор принуди Реал да извади 180 милиона за Мбапе?
Снимка: Getty Images/Guliver

2789 0

Реал Мадрид и Монако се споразумяха за най-скъпата сделка в историята. "Marca" информира, че двата отбора имат споразумение на стойност 180 милиона евро за Килиан Мбапе, който ще облече фланелката на "белия балет" в близките дни.

Очакваше се нападателят да премине на "Сантиаго Бернабеу" през лятото на 2018 година - след края на Световното първенство, но "кралете" са били принудени да действат сега заради сериозния интерес към френския национал.

Манчестър Сити е отборът, който е настоявал най-сериозно за подписа на Мбапе. Интересът на "гражданите" принуди ръководството на Монако да се оплаче на ФИФА и УЕФА заради действията на Хосеп Гуардиола и компания.

Оплакването на тима от Княжеството стана публично достояние, тъй като Гуардиола е разговарял лично с Мбапе и неговия баща, докато ръководството на тима е финализирало преговорите с Реал Мадрид. Пеп е бил категоричен пред Килиан, че ще бъде титуляр и ще изгради около него и Габриел Жесус атомно нападение. Нападателят на Монако обаче е имал своите съмнения и в крайна сметка е предпочел предложението на отбора, за който винаги е искал да играе - Реал Мадрид, пише "Marca".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички