10 от рекордите на Лионел Меси, които никога няма да бъдат подобрени


10 от рекордите на Лионел Меси, които никога няма да бъдат подобрени
Снимка: Getty Images/Guliver

13649 0

Лионел Меси несъмнено си е гарантирал вечно величие и място завинаги във футболната история. Аржентинецът е смятан от мнозина дори и за най-великия футболист за всички времена. Той е записал редица немислими рекорди, а мнозина от тях вероятно никога няма да бъдат подобрени. Ето и 10 такива:

1. Най-много поредни спечелени трофея на "Златната топка"

Меси печели "Златната топка" цели 6 пъти, с което към момента е рекордьор. И ако това евентуално може да бъде задминато, то едва ли ще видим някого да завоюва цели 4 поредни пъти най-ценния индивидуален приз във футбола, както прави звездата на Барселона през 2009, 2010, 2011 и 2012 година.

2. Най-много голове в историята на Ла Лига

Тук показателите му отново просто не са за вярване. Меси има 452 гола в 500 мача за Барселона в Ла Лига. Големият му съперник Кристиано Роналдо изостава с почти 150 гола разлика на второто място и изглежда просто нереално някой някога да вкара повече от Меси, още повече, че аржентинецът продължава да бележи в Испания.

3. Най-много голове в един мач от елиминациите в Шампионска лига

Лео вкарва невероятните 5 гола срещу Байер Леверкузен в един мач. Едва ли ще видим някой да вкара два хеттрика в една среща от елиминациите, за да подобри това постижение на аржентинеца.

4. Най-много голове в един сезон от Ла Лига

Тук отново Кристиано Роналдо се доближи на няколко пъти до това постижение, но така и не успя да стигне 50-те попадения на Меси от сезон 2011/12.

5. Най-много голове в една календарна година

Със сигурност едно от най-впечатляващите постижения на гения от Росарио. Той вкарва цели 91 гола през 2012 година, подобрявайки рекорд на Герд Мюлер и влизайки в рекордите на Гинес.

6. Най-много поредни мачове с гол

Тук никой в съвременния футбол не се е доближавал до бройката от 21 поредни двубоя в Ла Лига, в които Меси се е разписвал. Все пак, това са с 5 повече от постижение на Герд Мюлер отпреди години.

7. Най-много голове за един отбор

Най-скорошният рекорд на сметката на Лео, който бе записан преди дни. С гола си срещу Валядолид Меси окончателно задмина Пеле и събра 644 гола за Барселона.

8. 11 пъти поред в топ 3 на класирането за "Златната топка"

Подобна доминация е невиждана, а Кристиано Роналдо успява да го стори в 9 поредни години, като се доближава най-много от всички останали. Меси го прави между 2007 и 2017 година

9. Най-много трофея на "Златната обувка"

Отново Кристиано Роналдо се доближава най-много до Меси със своите 4, но аржентинецът просто изумява със своите 6.

10. Най-много голове в историята на Ел Класико

Въпреки че в последните 2 години нещата се промениха, то преди това Лео винаги е имал решаваща роля в най-големия мач в Испания - този срещу Реал. ТОй е вкарал цели 26 гола, като никой не го доближава по този показател (вторият след него е със 7 гола по-малко)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички