Когато отборът ти бие с 5:3 в Европа, най-добре е да вкараш и петте гола (ВИДЕО)


Когато отборът ти бие с 5:3 в Европа, най-добре е да вкараш и петте гола (ВИДЕО)

2818 0

Голеадорът и жива легенда на Атлетик (Билбао) Ариц Адуриц направи нещо наистина феноменално и историческо! Той вкара всичките 5 гола при победата с 5:3 над Генк в 4 кръг от груповата фаза на Лига Европа.

В исторически план само веднъж преди този случай испански футболист е вкарвал цели 5 гола в мач от евротурнирите - Салдуа за Барселона срещу Утрехт през 1965 година.

35-годишният нападател и икона на баските откри резултата в 8-ата минута, след което в 24-ата покачи на 2:0 от дузпа. Баи върна едно попадение за Генк в 28-ата, но в 44-ата Адуриц отново от 11-метров наказателен удар се разписа за 3:1.

В 74-ата бе ред за гол номер 4, след като преди това Ндиди бе направил 3:2. В 80-ата Сусич отбеляза за 4:3, но в последната секунда на двубоя Адуриц с ново точно изпълнение на дузпа оформи крайното 5:3.

Генк и Атлетик делят първото място с по 6 точки в изключително оспорваната Група F, а Сасуоло и Рапид (Виена) имат по 5 пункта. Италианците водеха с 2:0, но допуснаха късно изравняване у дома си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички