Кога се очаква да бъде обявена голямата новина за договора на Лионел Меси с Барселона?


Кога се очаква да бъде обявена голямата новина за договора на Лионел Меси с Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

2071 0

Всички фенове на Барселона по света очакват с нетърпение момента, в който официално ще бъде обявено, че Лионел Меси е подписал нов договор с клуба и ще продължи да играе в Испания. Но кога точно ще се случи това? Журналистът от "Sport.es" Алберт Масну се опитва да отговори на този въпрос...

Клубът постигна принципно споразумение с агента и баща на играча Хорхе Меси преди две седмици. Оттогава задачата по дооформянето и официалното му подписване е оставена на адвокатите на двете страни и този процес все още продължава.

Според източници от Каталуния, клубът бърза да официализира подновяването, защото това би му позволило да ускори някои изходящи трансфери и преговорите за намаляване на заплатите на играчите. Кога ще бъде обявено подновяването на договора на Лео Меси? Кога ще стане официално? Към днешна дата Барселона няма точен отговор на този въпрос и не е определена конкретна дата.

Клубът държи на тезата, че всичко се движи в правилната посока, точно както Жоан Лапорта повтаря всеки път, когато го питат за договора на Меси. Засега обаче не се очаква голяма новина в близките дни и часове.

Все още трябва да бъдат уредени някои малки подробности и това може да забави съобщението до първата седмица на август. "Искаме договорът да бъде подписан. Времето тече, но не можем да бързаме с нещата. Някои срокове трябва да се спазват", каза източник, близък до преговорите.

Основната цел на клуба е да накара Меси да се чувства комфортно. Играчът вече сигнализира, че ще остане лоялен на Барселона, след като завърши турнира Копа Америка без договор и отхвърли всички офери от други клубове. Аржентинецът дори се съгласи да намали заплатата си с 50%...

Точно както президентът Жоан Лапорта намекна по време на официалното представяне на Мемфис Депай в четвъртък, клубът силно уважава Меси и обкръжението му и не иска да рискува да застраши цялата договорка, след толкова много седмици упорита работа. 

Завръщането на Лионел Меси в Барселона и стартирането на предсезонната подготовка е планирано за 2 август. Това е същият ден, в който Серхио Агуеро, Емерсон и Роналд Араухо - тримата други играчи, които се участваха в Копа Америка през това лято, трябва да се върнат към тренировките. Останалата част от първия отбор на Барса ще бъде на тренировъчен лагер в Щутгарт по същото време.

Подновяването на договора на Меси, който ще го обвърже като играч на Барса до края на кариерата му, се очаква да бъде обявено около тези дати (2 август).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички