Кога и защо Зинедин Зидан реши да напусне Реал Мадрид?


Кога и защо Зинедин Зидан реши да напусне Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images/Guliver

4407 0

Престижното испанско издание "АС" разглежда решението за раздяла на Зинедин Зидан с Реал Мадрид и заключава, че френският специалист е решил да се раздели с "кралския клуб" още преди края на сезона, като са посочени и причините за желанието на Зизу.

Още от януари той е заливан с критика от медията и от клуба, откъде постоянно излизаха спрягани имена за негов заместник в случай, че той не остане в клуба. Това се засилваше след поражението с 1:2 от Алкояно за Купата на Краля и фиаското 1:2 от Леванте в Ла Лига. Този резултат остави Реал на 10 точки от Атлетико - разлика, която изглеждаше непосилна за стопяване.

Вярно е, че хората от най-високите етажи в "кралския клуб" всеки път изразяваха подкрепа към Зидан, но неговата гордост вече беше накърнена. "Този състав заслужава уважение. Искам само да ни оставят да си вършим работата" - сподели французинът на пресконференция преди мач срещу Уеска.

Мина известно време, отборът се стабилизира в Ла Лига (равенство с Атлети и победа над Барселона), в Шампионска лига бе отстранен Ливърпул след страхотна игра. Така отговориха наставникът и оъборът му, давайки да се разбере, че сезонът не е приключил.

След това обаче дойде и отпадането от Челси и особено вторият мач, в който Зидан бе много сериозно нападан от медиите в Испания и дори от феновете на Реал заради решението му да пусне в игра Серхио Рамос, Ферлан Менди и Еден Азар, които не бяха готови физически и не бяха във форма. Именно това бе повратният момент, в който на Зидан му писна и реши, че няма да ръководи повече отбора, въпреки че имаше договор до 2022 година, съобщава "АС".

Флорентино Перес се е опитал да разубеди Зизу, но това е било безуспешно. Според други източници най-голямото разочарование за французина е било, че не е чувствал подкрепата от ръководството на Реал. А каква странна традиция в Реал Мадрид се затвърди с напускането на Зинедин Зидан?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички