Окончателно: Зинедин Зидан обяви решението си - тръгва си от Реал Мадрид


Окончателно: Зинедин Зидан обяви решението си - тръгва си от Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1674 0

Сагата приключи - Зинедин Зидан вече не е треньор на Реал Мадрид! Новината бе съобщена от Кралския клуб с кратко съобщение на сайта им:

"Ръководството на Реал Мардид съобщава, че Зинедин Зидан взе решение да сложи край на настоящия си период като треньор на нашия клуб. Сега е моментът да уважим решението му и да покажем нашата признателност за неговия професионализъм, отдаденост и страст през всичките тези години", написаха от Кралския клуб и добавиха:

"Зидан е една от големите легенди на Реал Мадрид и е много повече от треньор и играч на нашия клуб. Той знае, че е в основата на Реал и че Реал Мадрид винаги ще бъде негов дом!"

Зинедин Зидан се разделя с Реал за втори път. След първия си престой в Мадрид той си тръгна от "Сантяго Бернабеу" с три поредни трофея от Шампионска лига и тогава заяви, че повече няма мотивация да води отбор, с който е спечелил всичко.

Много скоро след това обаче, президентът Флорентино Перес го убеди отново да поеме "кормилото" на тима. При втория си период като наставник французинът спечели една титла от Ла Лига (2020 година) и една Суперкупа на Испания (2020 година), но през сезон 2020/21 не успя да вдигне трофей над главата си.

Все пак Зизу си остава най-успешният треньор в историята на клуба, печелейки купа на всеки 23 мача!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички