Коефициентът на полезно действие на Бензема ще ви шокира


Коефициентът на полезно действие на Бензема ще ви шокира

2717 0

За да отбележи десет от своите 12 гола на Карим Бензема му бяха необходими само десет докосвания на топката. Французинът се радва на най-добрия си старт за сезона, откакто се е присъединил към редиците на „Белите“.

Той е успял да вкара 12 гола в 13 мача. До сега не е успявал да отбележи повече от 9. Статистиките му показват, че той може да бъде изключителен нападател - фактът, че почти всички от неговите голове са резултат от едно докосване, потвърждава това.

Головете с глава са една сравнително нова вариация на неговите усилия, головете срещу Бетис, Гранада, Атлетико и Малмьо, доказват точно това. Пет от попаденията е направил с десния си крак - Еспаньол, Шахтьор, Атлетик(2) и Хетафе. Левият му крак влезе в игра само веднъж, срещу Малмьо. Единствените два гола, нуждаещи се от малко усилия, са срещу Малмьо и Хетафе.

Рафа Бенитес многократно каза, че му е дал предизвикателство: "Казах му, че целта за тази година е 20-25 гола", пише "Марка".

Това беше на 24 септември, а три месеца по-късно Бензема вече е отбелязал 12. Заслугата му е голяма, ако вземем предвид правните проблеми, които го преследват. Случаят с Валбуена засенчи старта на сезона, в който 27-годишният футболист показва, че всичко, от което се нуждае е да „помирише“ топката, за да видим как тя влиза в мрежата на противника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички