Ключова фигура в Реал Мадрид бе оценена на 750 милиона евро


Ключова фигура в Реал Мадрид бе оценена на 750 милиона евро
Снимка: Guliver/GettyImages

2814 0

През лятото Зинедин Зидан настояваше за привличането на няколко полузащитници, които да позволят на френския специалист да разполага с по-голяма широчина в състава заради напредната възраст на Лука Модрич и Тони Кроос. Легендарният футболист обаче намери перфектния играч в собствената си селекция, след като през настоящата кампания Федерико Валверде се превърна в един от най-важните и безценни играчи в "кралския клуб". 

Това накара ръководството да ускори преговорите с халфа за нов договор и "Marca" съобщи в четвъртък, че уругвайският национал е подписал нов договор, който ще го задържи на "Сантиаго Бернабеу" до лятото на 2025 година. Нещо повече - в Реал са се погрижили никой да не може да го вземе, след като му поставиха умопомрачителна откупуваща клауза в размер на 750 милиона евро. 

Валверде се утвърди в последните месеци като идеален партньор на Каземиро в средата на терена. Двамата оформиха отлично дуо, което се представя фантастично в дефанзивен план и е в основата на подобрената игра на "белия балет". С Валверде в титулярния състав столичани нямат загуба през настоящия сезон. 

Именно формата на уругваеца сложи край на слуховете за преминаването на Пол Погба в Реал Мадрид. Най-актуалното име в плановете на "белия балет" в момента е Килиан Мбапе, а какво прави Зидан, за да осъществи трансфер на френската суперзвезда, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички