Зинедин Зидан работи по трансфера на Мбапе в Реал Мадрид от 7 години


Зинедин Зидан работи по трансфера на Мбапе в Реал Мадрид от 7 години
Снимка: Getty Images/Guliver

2433 0

В последните няколко седмици Зинедин Зидан доста открито показва възхищението си към Килиан Мбапе. Това допълнително засилва спекулациите за преминаването на звездата на ПСЖ в Реал Мадрид, трансфер, който е сред най-обсъжданите в последните години.

Според испанското изданието AS опитите на Зидан за привличанието на световния шампион с Франция са от 7 години насам. За първи път през 2012 година Зизу съветва мадридския клуб да привлече Мбапе. Тогава той заедно със своите родители посещава базата на клуба на Валдебебас. Именно от тогава е и прочутата му снимка с Кристиано Роналдо, която продължава да обикаля социалните медии и до днес. В крайна сметка тогава Мбапе подписва с Монако и по-рано през тази година обясни, че не съжалява за избора си, тъй като е искал да остане във Франция.

5 години по-късно Зидан отново прави опит да убеди Реал да привлече бързоногия играч, като тогава вече е впечатлил цяла футболна Европа с изявите си с екипа на "монегаските". Един от ключовите за него двубои е срещу Манчестър Сити, когато бележи две попадения и отстраняват тима на Хосеп Гуардиола.

Тогава от "Кралския клуб" започват разговори със семейството на играча, но провала за раздяла с Гарет Бейл отново осуетява трансфера. Мбапе е сигурен, че няма да има толкова време за изява на "Сантяго Бернабеу" и избира да се присъедини към Пари Сен Жермен. "Реал Мадрид ще почака...", казал той тогава на Вадим Василиев, президент на Монако.

Ясно е, че от Реал никак не са се отказали от плана си да го привлекат и именно заради това изказванията на Зидан толкова подразниха парижани. В Мадрид се надяват, че Мбапе няма да поднови договора си, който е до 2022 година и през следващото лято да се споразумеят с френския шампион за цената му. Затова и приоритет за 2020 година на Реал Мадрид ще се казва Килиан Мбапе. 

Съвсем наскоро стана ясно и какво точно е казал Мбапе преди да подпише с ПСЖ и защо тогава отказа на Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички